Yleem D.S. Poblete, asistentul secretarului de stat al SUA pentru controlul armamentelor, vizită la Bucureşti

Sebastian Florea / 26 iun 2018 / 10:36

Asistentul secretarului de stat al SUA pentru controlul armamentelor va veni la Bucureşti în această săptămână.

Asistentul secretarului de stat al SUA pentru controlul armamentelor, verificare şi conformitate, Yleem D.S. Poblete, se va deplasa la Haga, Viena şi Bucureşti în perioada 26-30 iunie, informează un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat de la Washington.

În România, asistentul secretarului de stat va avea întrevederi la Ministerul de Externe şi la Ministerul Apărării, şi va efectua o vizită de teren legată de Tratatul Cer Deschis.

La Haga, Yleem D.S. Poblete îl va însoţi pe John Sullivan, adjunct al secretarului de stat, care va prezenta poziţia americană la sesiunea specială a Conferinţei Statelor părţi ale Organizaţie pentru Interzicerea Armelor Chimice.

La Viena, Yleem Poblete se va întâlni cu responsabili din cadrul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) şi ai Comisiei Pregătitoare a Organizaţiei Tratatului privind interzicerea totală a testelor nucleare (CTBTO), şi va discuta despre eforturile de monitorizare, detectare şi verificare, în special cu referire la Coreea de Nord, Siria şi Iran, menţionează comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy