Asediu total la Kiev. Ucraina doboară două avioane de parașutiști ruși // Rusia lansează rachete din Marea Neagră

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Un Il-76 transportând parașutiști militari ruși. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Un Il-76 transportând parașutiști militari ruși. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Ucraina rezistă! Au fost momente teribile în această seară în statul nostru vecin. Luptele s-au intensificat iar trupele Federației Ruse au lansat un atac masiv împotriva Kievului.

Atacul noctur a fost respins de Ucraina. Situația e într-o continuă dinamică fapt pentru care informațiile prezentate în material se pot modifica de la minut la minut.

Știm că în această seară Federația Rusă a lansat un atac masiv asupra Capitalei. Rușii au atacat instalații militare și puncte ale Armatei din mai multe direcții. 

În cursul zilei de ieri SUA s-au oferit să-l evacueze pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski care a refuzat. Zelenski rămâne la Kiev.

 

Desant aerian eșuat. Ucraina a doborât două avioane care transportau parașutiști ruși. Un Il-76 a căzut la doar câțiva kilometri de Kiev

 

Armata ucraineană a confirmat că a respins un atac masiv noctur pe Bulevardul Victoria, una din principalele artere ale capitalei Ucrainei. Totodată, rușii au încercat operațiuni de desant aerian. Ucrainenii au doborât două avioane care transportau parașutiști ruși.

Unul dintre avioane a căzut la Vasilkov, la aproximativ 30 de kilometri de Kiev, fiind vorba de un Il-76. Totodată, Forțele Aeriene Ucrainene au doborât în această noapte și un Su-25 rusesc și un elicopter. Informația aparține Kievului.

Pe de altă parte, mai multe surse media occidentale precizează că Federația Rusă a lansat rachete din Marea Neagră către marile orașe din Ucraina.

În tot acest timp, scrie Reuterns, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale de la Kiev a făcut un apel la diplomație, precizând că Ucraina și Federația Rusă sunt în contact pentru discuții pe canale diplomatice cu privire la criza fără precedent generată de atacul masiv al Rusiei.

Nu există date oficiale până în prezent, însă intuim că pierderile după luptele din această noapte sunt foarte mari de ambele părți. Cert e că Ucraina a reușit să reziste atacului masiv, trupele ruse nereușind să preia sub control niciun mare oraș al țării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel