Ascunde Rusia numărul morților? Lavrov: Vă asigur că am fi ultimii care ar ascunde adevărul

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov

În interviul pentru RBK, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat că Rusia ar fi ultima interesată să ascundă adevărul despre impactul epidemiei. Potrivit Agerpres, care citează EFE, Lavrov a răspuns materialelor apărute în publicaţii occidentale potrivit cărora datele oficiale ruse nu corespund realităţii.

"Legat de statisticile privind coronavirusul, vă asigur că autorităţile ruse ar fi ultimele care ar ascunde adevărul", susţine ministrul de externe rus. "Nu este glumă, este vorba de viaţa oamenilor şi să te joci cu ea este scandalos", a spus Lavrov, adăugând că "este la fel de scandalos de a încerca să profiţi de această situaţie (pandemia) pentru a arunca cu noroi într-o ţară sau alta".

Publicaţiile Financial Times şi New York Times au publicat recent materiale în care au menţionat că numărul real al persoanelor contaminate cu noul coronavirus este mult mai mare în Rusia decât comunică autorităţile. MAE rus a calificat aceste informaţii drept "simple speculaţii", iar vicepremierul rus Tatiana Golikova a declarat că Rusia "nu a manipulat statisticile oficiale", în timp ce Roskomnadzor (Agenţia Federală pentru Supravegherea Comunicaţiilor din Rusia) a decis să verifice dacă articolele respective nu se încadrează cumva în categoria de "ştiri false", aminteşte RBK.

 

Lavrov a luat apărarea Chinei

 

În opinia ministrului rus, importantă în acest moment este conjugarea eforturilor pentru crearea unui vaccin împotriva COVID-19 cât mai repede posibil şi nu încercarea de a găsi vinovaţii de epidemie.

Totuşi, Lavrov a remarcat că "este necesar să înţelegem cauzele specifice ale apariţiei acestui virus şi de ce a început transmiterea lui între oameni". El a subliniat că este de importanţă capitală găsirea unui antidot la infecţie, dar aceasta nu trebuie folosită pentru a "divaga că virusul a apărut într-o piaţă chineză şi că, prin urmare, trebuie să fie impuse sancţiuni împotriva acestei ţări".

"A spune că Beijingul a ascuns informaţii de OMS sau că OMS nu ştia ori ştia şi a ascuns anumite informaţii este cel puţin incorect", a declarat Lavrov pentru RBK.

Până la publicarea acestei știri, Rusia a confirmat oficial 262.843 de cazuri de COVID-19 și 2.418 decese. Numărul morților, raportat cu numărul celor infectați, a ridicat suspiciuni.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel