Asasinarea lui Jamal Khashoggi. Chirieac: Profundă criză economică mondială

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Analistul de politică externă Bogdan Chirieac a comentat situația tensionată care s-a instaurat după asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi.

„Există mărturia audio a torturii și uciderii lui Jamal Khashoggi. Acesta a avut curajul și demnitatea să își înregistreze propria tortură și propria moarte cu ajutorul smartwatch-ului. Informații se află toate în posesia autorităților din Turcia. Din acest motiv șefa CIA s-a deplasat la Ankara, pentru a avea acces la ele”, a precizat Chirieac într-o analiză la România TV, adăugând că nu se pune problema că junralistul nu a fost executat de către prințul moștenitor și statul Arabia Saudită. „Problema este dacă va exista o reacție. După cum evoluează acum lucrurile se pare că va fi”.

Analistul a atras atenția situației în care se află prințul moștenitor Mohammed bin Salman care riscă să piardă puterea iar eventuale sancțiuni economice împotriva Arabiei Saudite vor arunca lumea într-o profundă criză mondială.

Astfel, dacă prințul va rămâne se vor introduce sancțiuni economice împotriva Arabiei Saudite. „Estimarea este că prețul barilului de petrol va ajunge la 400 de dolari, de la 78-80 cât este acum. (...) Când prețul la petrol crește se intră automat într-o profundă criză economică mondială. Nu e de joacă cu așa ceva”, a mai transmis Bogdan Chirieac.

Acesta a mai adăugat că este „greu de crezut că șeful statului, puternicul prinț Mohammed bin Salman nu știa despre asasinat. Inițial Donald Trump a fost foarte dur. Mai apoi a spus că a fost o acțiune despre care prințul nu a știut. Acum văd că se schimbă din nou foaia. Probabil că s-au luat toate garanțiile”.

Jurnalistul în vârstă de 59 de ani, colaborator al Washington Post, un critic dur al prinţului saudit moştenitor Mohammad bin Salman, a dispărut în timpul unei vizite în clădirea consulatului saudit din Istanbul, unde se afla pentru a obţine documente în vederea căsătoriei cu o femeie turcă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel