Ucraina joacă și pe plan informațional: Obuziere D-30, din Harkiv, lansează proiectile cu instrucțiuni pentru ruși privind capitularea

Ucraina folosește toate mijloacele de care dispune pentru a se apăra împotriva agresiunii militare neprovocate a Rusiei.

 

Artileriştii din regiunea Harkiv lansează lovituri de artilerie speciale împotriva ocupanţilor ruși.

Astfel, în interiorul muniției lansate de ucraineni sunt instrucțiuni pentru militarii ruși despre cum se pot preda, a raportat Garda Națională a Ucrainei.

Militarii notează că mesajele sunt adresate rușilor și ocupanților mobilizați din „LDNR” (autointitulata Republica Populară Donețk).

Pentru distribuirea informațiilor au fost folosite proiectile speciale de la obuzierele D-30. Fiecare dintre muniții conține 1.500 de foi cu instrucțiuni. Proiectilele sunt lansate în direcții diferite pentru ca cât mai mulți invadatori să primească ”cărțile poștale”.

Foto: Garda Națională

„Putem informa inamicul nostru că se poate preda pe pământul nostru. Militarii vor fi tratați normal, în conformitate cu normele dreptului umanitar. 

Facem apel la ruși să evite mobilizarea și să se predea, pentru că este mai bine în captivitate la ucraineni decât să moară din cauza focului devastator al artileriei noastre ”, a menționat comandantul diviziei de artilerie obuzier.

După cum a menționat armata ucraineană, un astfel de „atac informațional” este una dintre cele mai eficiente modalități de a informa inamicul, deoarece majoritatea rușilor nu au comunicație și conexiune la internet. Pentru ei, aceasta este o șansă reală de a le salva viețile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel