Armata Viitorului este Armata Vehiculelor Robotizate

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Noi vehicule de luptă robotizate ar putea ajuta soldații să elimine mai ușor apărarea. Gen. John Murray, șeful Comandamentului Armatei Viitorului (AFC), a discutat în cadrul întâlnirii privind Vehiculele Armatei SUA cum vehiculele de luptă robotizate vor schimba modul în care formațiunile armate arată și se luptă.

Comandamentul Armatei Viitorului se află în spatele multor eforturi ale Armatei de a realiza această tendință, care include peste 30 de proiecte inter-funcționale.

În timp ce vorbea la conferința Internațională a Vehiculelor blindate din SUA marți, comandantul AFC, generalul John Murray, a remarcat că vehiculele de luptă robotizate reprezintă o modalitate prin care soldații ar putea fi ajutați să elimine apărarea inamică.

În cursul unei evaluări comune a luptelor în luna mai, Murray a observat că soldații și marinarii au efectuat manevre defensive și de atac, folosind vehicule cu robotizate de la Centrul de Formare Yakima din Washington.

Tancurile Bradley vor fi înlocuite din 2026

 

Acesta a spus că se așteaptă ca în anul fiscal 2023 "deciziile critice" să fie luate pe vehicule de luptă robotizate după atâția ani de experiență. "Dacă există un singur lucru, cred că se va schimba fundamental felul în care ne uităm și modul în care ne luptăm", a spus el, "este posibilitatea de a pune în aplicare vehicule de luptă robotizate în viitor, fie complet autonome sau semi-autonome cu aripi".

În această toamnă, propunerile noastre se datorează, de asemenea, partenerilor din industrie cu privire la ideile lor pentru vehiculul de luptă cu echipaj opțional, care va înlocui vehiculele de luptă Bradley începând din 2026.

AFC s-a implicat oficial anul trecut, a spus el, după ce armata a ratat o modernizare a generației, luptând de ani de zile în campanii împotriva insurgenților.

Cea mai amplă reorganizare a Armatei

 

Reprezentând cel mai important efort de reorganizare a armatei din 1973, comanda a fost creată pentru a se pregăti pentru valurile actuale de schimbări în război. "Armata s-a trezit fundamental și și-a dat seama că a pierdut valul", a spus el. "Ne-am înecat la mal și am fost cu pieptul adânc în apă".

China și Rusia, a spus el, au luat act de modul în care armata a purtat războiul și a dezvoltat capacități pentru a separa unitățile armatei pe câmpul de luptă.

"Unde am fost, nu mai este destul de bun", a spus Gen. Mai. Gary Brito, șeful Centrului de Excelență al Armatei de Manevră. "Mediul operațional, amenințarea și tehnologia ne determină să ne schimbăm." Potențialii adversari de astăzi, a spus Brito, au extins câmpul de luptă în patru moduri: timp, domenii, geografie și actori netradiționali.

În timp ce este mai puțin cinetic, spațiul, războiul electronic și activitățile cibernetice pe care le folosesc sunt încă eficiente, a spus el.

Noul concept de operațiuni multi-domenii al armatei, despre care liderii au spus că ar putea începe să devină doctrină în anul următor sau doi, constată în modalități de a învinge aceste capacități.

Tehnologia este disponibilă și adversarilor

 

Fie că sunt autonome sau nu, vehiculele de luptă de generație următoare vor trebui să fie inovatoare, agile, flexibile și adaptabile pentru a reuși într-un câmp de luptă mai haotic și mai dispersat, el a adăugat Brito.

Liderii lideri ai armatei, inclusiv Murray, au estimat la aproape 30 de miliarde de dolari în următorii cinci ani pentru programele de modernizare, cum ar fi vehiculele de luptă.

"Dacă nu o facem acum, probabil vom fi în tancurile M1 Abrams, Bradleys și în M113 (transportoarele de personal blindate) și în 2035", a spus el. Caracterul războiului se schimbă, a explicat el, care este amplificat de proliferarea tehnologiei, care este disponibilă și adversarilor.

"Rata inovării tehnologice va continua să crească într-un ritm tot mai accelerat", a spus el. "Nu o vom putea încetini. Vom trebui să ne dăm seama cum să ne adaptăm la această rată de inovare".

Vezi și: Rusia pretinde că are un sistem de rachete antitanc care poate distruge ultima versiune a tancului american Abrams

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel