Armata Uniunii Europene. Ideea lui Macron are şi susţinerea lui Putin (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că dorinţa Uniunii Europene de a fi independentă şi suverană în ceea ce priveşte apărarea este una naturală.

,,Europa este o entitate economică puternică, o uniune economică puternică şi este chiar natural să vrea să fie independentă, autosuficientă şi suverană în ceea ce priveşte apărarea şi securitatea", a declarat Vladimir Putin, potrivit agenţiei de ştiri Reuters, citând postul rus de televiziune RT.
 
Declaraţia preşedintelui rus Vladimir Putin a fost făcută la Pris, cu prilejul praticiparii la Centenarul sfârşitului Primul Război Mondial. Franţa a găzduit duminică ceremonia de comemorare a sfârşitului Primului Război Mondial. Peste 70 de şefi de stat şi de guvern, printre care preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel, au participat la cea de-a 100-a aniversare a Marelui Armistiţiu al Primului Război Mondial.
 
Prin declaraţia sa, Vladimir Putin a lăsat să se înţeleagă că susţine ideea preşedintelui Frenţei, Emmanuel Macron, cum că Europa nu va putea să se apere fără ''o armată europeană adevărată''.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat - într-un interviu difuzat marţi de postul de radio Europe 1 - că Europa nu va putea să se apere fără ''o armată europeană adevărată''. Declaraţia preşedintelui francez nu a trecut neobservată la Washington, fiind aspru criticată de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, într-o postare pe Twitte.

Preşedintele american Donald Trump a declarat, vineri, că este „foarte jignitor" ca preşedintele francez Emmanuel Macron să sugereze că Europa ar trebui să-şi creeze propria armată pentru a se proteja de potenţiali duşmani, inclusiv Statele Unite, potrivit agenţie Reuters.

Amintim că în interviu acordat pentru postul de radio Europe 1, Macron a făcut o declaraţie mai mult de cât iresponsabilă, spus că Europa trebuie să se apere faţă de ,,China, Rusia şi chiar faţă de Statele Unite ale Americii'', evocând decizia Washingtonului de a se retrage dintr-un tratat de dezarmare nucleară ce datează din anii '80.

Astfel, Donald Trump a reacţionat faţă de declaraţiile pretenţioase ale preşedintelui francez, spunând că „Foarte jignitor, dar poate că Europa ar trebui mai întâi să-şi achite contribuţia corectă faţă de NATO, pe care Statele Unite o subvenţionează considerabil", a scris Trump pe Twitter, de îndată ce a ajuns în Franţa pentru a se întâlni cu Macron.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel