Armata Ucrainei: Rusia a folosit un bombardier strategic Tu-22M3 pentru a bombarda oraşul Harkov

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a publicat în cursul zilei de ieri un comunicat de presă, precizând că atacurile cu rachete care au fost efectuate asupra Harkovului, în data de 28 februarie, au fost efectuate de către ocupantul rus cu ajutorul unui bombardier strategic Tu-22M3.

Aceste informaţii sunt menţionate şi într-un comunicat de presă al Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene, publicat în seara zilei de 1 martie.

„Ieri, 28 februarie, bombardierul cu rachete strategice Tu-22M3 a lovit un cartier rezidenţial din Harkov, folosit arme de înaltă precizie – rachete aer-sol, fără a trece granița de stat a Rusiei’’, se arată în comunicat.

După cum precizează Forţele Aeriene Ucrainene, bombardierul rusesc nu a părăsit spaţiul aerian al Rusiei, dar a stat foarte aproape de graniţa cu Ucraina, efectuând un zbor circular deasupra oraşului Belgorod şi trăgând aproximativ 16 rachete asupra orașului ucrainene lipsite de apărare.

Consecințele oribile ale atacului cu rachetă au fost înregistrate de localnici. Clădiri înalte, școli, grădinițe și alte infrastructuri ale orașului au fost distruse. Potrivit datelor preliminare, zeci de locuitori din Harkov au fost uciși în atacuri aeriene, inclusiv copii.

Totodată, Comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene a recunoscut: Din păcate, în situația actuală, este extrem de greu pentru noi să acoperii cerul în această regiune, întrucât o parte a sistemului de apărare antiaeriană a țării a fost distrusă de rachetele balistice și de croazieră.

După cum precizează, site-ul ucrainean Pravda, ocupantul rus nu îndrăznesc să ia cu asalt orașul, deoarece ştie că la sol nu face faţă rezistenţei armatei ucrainene, așa că a recurs la ’’terorismul aerian’’, ucigând civili în Harkov prin bombardarea cartierelor rezidenţiale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel