Forţele Armate Ucrainene: O dronă Bayraktar TB-2 a distrus un alt sistem rusesc de rachete Buk (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În a 15-a zi a războiului ruso-ucrainean, forţele ruse de ocupaţie continuă să sufere pierderi semnificative. Cu ajutorul unei dronei de atac Bayraktar TB-2, armata ucraineană a distrus un alt sistem rusesc de rachete antiaeriene Buk.

Cu puţin timp în urmă, Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene a publicat un material video care surprinde momentul în care o dronă Bayraktar, operată de militarii ucraineni, distruge cu destul de multă uşurinţă tehnica militară a forţelor ruse de ocupaţie – un sistem rusesc de rachete antiaeriene „Buk”.

De la începutul agresiunii militare ruse, 24 februarie 2022, militarii ucraineni au folosit de mai multe ori în lupta dronele turce Bayraktar TB-2, provocând mari pierderi în rândul forţelor ruse de ocupaţie.

Anterior, au mai fost publicate imagini foto-video cu sisteme de rachete antiaeriene „Buk” distruse de militarii ucraineni cu ajutorul unor drone Bayraktar TB-2.

Ţinând cont că „Buk” este sistem rusesc de rachete antiaeriene, ar fi trebui să intercepteze şi să distrugă drona Bayraktar TB-2 şi nu să fie distrus. Astfel, putem trage concluzia că la fel ca sisteme de rachete antiaeriene Pantsir S1 distruse în Siria si Libia (care sunt mult mai noi) şi cele Buk sunt ineficiente în fata dronelor Bayraktar TB-2.

Raza de descoperire a radarului Buk este de până la 120 km la o altitudine cuprinsă între 30 de metri și 45 km. Raza de acțiune a rachetelor antiaeriene este de până la 30 km, cu o altitudine maximă de 14.000 de metri.

De cealaltă parte, Bayraktar TB2 operează la maxim 7.600 de metri înălțime, iar muniția de la bord are o rază maximă de lovire de 14 km.

Deci Bayraktar TB2 se afla în raza de descoperire și lovire a sistemului Buk, iar acesta din urmă nici nu l-a mirosit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel