Armata Ucraineană a folosit dronele Bayraktar TB2 împotriva separatiştilor pro-ruşi (Foto/Video). Mai multe obuziere D-30 de 122mm au fost distruse

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate Ucrainene au folosit, pentru prima dată în luptă, o dronă Bayraktar TB2 pentru a lovi poziţiile forţelor separatiste pro-ruşi, a informat marți publicaţia militară Mil.in.ua.

Site-ul ucrainean Mil.in.ua a precizat ieri că dronele de atac Bayraktar TB2, pe care Armata Ucrainei le-a achiziţionat din Turcia, au fost folosite pentru prima dată pentru a distruge mai multe piese de artilerie pe care forţele separatiste pro-ruse le utilizează împotriva militarilor ucraineni.

Ulterior, publicaţia Ukrmilitary a precizat că Forțelor Armate ale Ucrainei au fost folosite dronele Bayraktar TB2 pentru a distruge artileria inamică [ forţele separatiste susţinute de Rusia] care bombarda recent satul ucrainean Granitne din regiunea Donețk.

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a confirmat că ordinul de ridicare de la sol a dronei  Bayraktar TB2 a venit direct de la comandantul șef al Forțelor Armate, general-locotenent Valeri Zaluzhni, ca răspuns la bombardarea pozițiilor militare ucrainene și a satului Granitne din regiunea Donețk.

Publicaţia Defence-Blog a relatat ca o dronă Bayraktar TB2 a reușit să găsească, să urmărească și să distrugă obuziere D-30 de 122 mm, aflate la sud de localitatea Boikivske (numită anterior Telmanovo). 

Voluntarul militar ucrainean Roman Donik, cunoscut publicului ucrainean pentru relatările sale de pe frontul din Donbas,  a menționat că s-a decis să se folosească drone de atac pentru a lovi de la o distanță de peste 15 km, pentru a salva viețile civililor și soldaților de atacurile forţele separatiste.

La începutul acestui an, DefenseRomania relata că Rusia era îngrijorată că armata ucraineană ar putea folosi drone de luptă turcești Bayraktar TB2 în Donbas.

La momentul respectiv precizăm, citând surse mass-media turce, că ambasadorul rus în Turcia, Alexei Ierhov, mărturisea că Rusia este îngrijorată de posibilitatea ca Forţelor Armate Ucrainene ar putea folosi drone de luptă turcești Bayraktar TB2 împotriva forţelor paramilitare pro-ruse din Donbas.

Ierhov preciza atunci că, potrivit experților ruși, dronele de luptă turcești Bayraktar TB2 se vor transforma într-un ’’instrument de superioritate” dacă armata ucraineană le folosește împotriva militarilor ruși. Ierkhov a subliniat că autoritățile ruse nu numai că se tem de o astfel de posibilitate, dar vor lua măsuri și pentru a preveni acest scenariu. El nu a spus ce acțiuni pregăteşte Moscova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel