Armata ucraineană a distrus încă o navă rusească în Marea Azov. Cel mai probabil, este vorba despre o navă mare de desant 

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Surse neconfirmate de pe rețelele de socializare au informat că, pe 09.06.2024, Rusia a pierdut încă o navă de luptă în Regiunea Mării Negre. Astfel, o navă mare de desant ar fi fost lovită de o dronă ucraineană în portul Yeisk din Marea Azov, după care s-a scufundat. 

Potrivit datelor disponibile până în prezent, este posibil să nu fie vorba totuși de o navă de desant, ci de o altă navă de luptă, ca de exemplu o corvetă sau o navă de patrulare. 

În ultima perioadă, mai multe nave de luptă rusești au fost semnalate de-a lungul coastei dintre Berdyansk și Primorsk. 

Informația a fost preluată ulterior și de Sky News, care a citat o sursă militară ucraineană. După cum a anunțat aceasta, sâmbătă seara, Forțele Armate ale Ucrainei au executat o lovitură coordonată împotriva unei nave rusești de desant, care se mutase recent din Marea Neagră în Marea Azov. 

Nava distrusă a devenit a cincea navă mare de desant din cele șapte deținute de Flota rusă din Marea Neagră, care a fost scufundată sau scoasă din funcțiune de atacurile ucrainene. 

“Această lovitură de succes le arată rușilor că nu pot opera cu libertate nici în Marea Neagră și nici în Marea Azov”, a precizat sursa. 

După cum a menționat aceasta, armata rusă folosește nave de acest gen pentru a transporta muniții și provizii către orașul ocupat Mariupol, de unde este continuat tranzitul către prima linie.  

“Prin zădărnicirea transporturilor rusești de muniție și provizii militare cheie, această lovitură va sprijini în mod direct trupele ucrainene în lupta lor continuă cu ocupanții ruși”, a spus sursa ucraineană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel