Armata ucraineană a aruncat în luptă obuzierele germane PzH 2000 pentru apărarea oraşului Soledar (Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Un obuzier autopropulsat PzH 2000 - aflate în dotarea armatei ucrainen - este utilizat intens pe câmpul de luptă pentru apărarea oraşului ucrainean Soledar. Sursa Foto: Captură video YouTube - The Sun.
Un obuzier autopropulsat PzH 2000 - aflate în dotarea armatei ucrainen - este utilizat intens pe câmpul de luptă pentru apărarea oraşului ucrainean Soledar. Sursa Foto: Captură video YouTube - The Sun.

Mass-media ucraineană precizează că obuzierele autopropulsate germane PzH 2000, aflate în dotarea armatei ucrainene, sunt utilizate intens pe câmpul de luptă pentru apărarea oraşului ucrainean Soledar, iar poziţiile forţelor ruse de ocupaţie sunt vizate constant de focul artileriei ucrainene.

Brigăzii 43 Artilerie Grea din cadrul Diviziei a 2-a de Artilerie Autopropulsată a armatei ucraine trage asupra forţelor ruse de ocupaţie, care încearcă să cucerească oraşul Soledar, cu obuziere germane PzH 2000.

Scurtă menţiune despre situaţia de pe linia frontului din Soledar: Serhi Cherevati, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional Est al Forțelor Armate ale Ucrainei, a negat afirmațiile forţelor ruse privind preluarea controlului asupra orașului Soledar. 

"Rușii susțin că Soledar se află sub controlul lor, dar acest lucru nu este adevărat. Așteptați detalii de la Statul Major General", a declarat Cherevati, potrivit Militarny.

Această informație a fost confirmată și de jurnalistul ucrainean Iurii Butusov, care se află în prezent în zona Soledar și Bakhmut.

Canalele rusești răspândesc dezinformări despre situația de pe front. Nu există încercuiri ale trupelor noastre", a spus Butusov.

În urmă cu două zile, presa rusă a relatat că trupele Wagner Group - aşa-zis companie militară privată (PMC) - a preluat controlul asupra orașului ucrainean Soledar. După cum s-a relatat anterior, la 9 ianuarie, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a precizat că invadatorii au început un asalt intens asupra orașului Soledar.

 

Artileria ucraineană trage asupra poziţiilor trupelor ruse, utilizând obuziere PzH 2000 

 

Una dintre pozițiile Brigăzii 43 Artilerie Grea a fost vizitată de jurnaliști de la The Sun - care au fost atacați la scurt tip de artileria rusă.

,,După activitatea noastră, au început bombardamentele. Ca efect final, totul a decurs bine: toată lumea este în viață și sănătoasă. Jurnaliștii au plecat pentru a arăta lumii modul în care decurge războiul, iar soldații Brigăzii 43 Artilerie Grea şi-au continuat activitatea", precizează brigada ucraineană.

Militarii ucraineni le-au spus jurnaliștilor britanici de la The Sun că, în ciuda unor probleme tehnice, ei sunt mulțumiți de obuzierele germane PzH 2000.

Un artilerist ucrainean cu indicativul "Pravda" a declarat că unul dintre obuzierele folosite de brigadă în care activează a tras în două luni peste 1.300 de obuze.

,,Când armele automate funcționează, rata de tragere este incredibilă. Se trage foarte repede și se trage foarte precis'', spune artileristul obuzierului PzH 2000.

Panzerhaubitze 2000 este cel mai modern obuzier autopropulsat pe care Forţele Armate Ucrainene l-au primit din partea statelor occidentale, ca parte a asistentei militare de securitate. Potrivit Ministerului german al Apărării, Ucraina a primit 14 obuziere autopropulsate PzH 2000 de 155 mm.

Obuzierul autopropulsat (ACS) german Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) este considerat unul dintre cele mai moderne și mai bune sisteme de artilerie din lume, dar utilizarea sa în condiţii reale de luptă, pe frontul din Ucraina, a ridica deja câteva semne de întrebare cu privire la această ''etichetă''.

La doar o lună de la livrarea primelor obuziere autopropulsate (ACS) germane Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) către Ucraina, aceste piese de artilerie prezentau deja semne clare de uzură.

După ce au fost folosite în luptă, unele dintre aceste obuziere autopropulsate pe care Germania le-a livrat Ucrainei au afișat mesaje de eroare pe sistemul de control al focului.

La scurt timp după ce aceste informaţii au ajuns în spaţiul public, Bundeswehr (armata germană) a ţinut să precizeze că nu se consideră vinovată pentru aceste defecţiuni tehnice, iar toate acestea sunt legate de cadența prea mare a focului - Forțele Armate Ucrainene ar fi utilizat prea mult obuzierele PzH 2000.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel