Armata Taiwanului a doborât o "dronă civilă neidentificată", după ce aceasta a pătruns într-o zonă restricţionată

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Soldaţi taiwanezi staţionaţi pe o mică insulă în largul Chinei continentale au doborât joi o "dronă civilă neidentificată", după ce aceasta a pătruns într-o zonă restricţionată, a anunţat Ministerul Apărării al Taiwanului, informează AFP şi Reuters.

"Trupele staţionate au urmat procedurile pentru a avertiza drona, însă fără succes. Drona a fost doborâtă într-un tir defensiv", a precizat ministerul într-un scurt comunicat.

Aparatul a intrat într-o "zonă de acces restrâns" deasupra insuliţei Lion, teritoriu minuscul situat între China continentală şi insulele taiwaneze Kinmen.

Este pentru prima dată când forţele taiwaneze au doborât o dronă, într-un moment în care tensiunile dintre Beijing şi Taipei se află la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii.

Înainte de aceasta, drone chineze au fost reperate deasupra insulelor Kinmen. O înregistrare video din China în care se poate vedea cum doi soldaţi taiwanezi se uită în sus la dronă a devenit virală. Comandamentul taiwanez din Kinmen a relatat marţi seara că a tras focuri de avertisment spre drona militară chineză.

Marţi, preşedintele Tsai Ing-wen a spus la o bază aeriană din insulele Penghu aflate în strâmtoarea Taiwan că a ordonat armatei taiwaneze să ia măsuri necesare şi ferme împotriva provocărilor Chinei.

Taiwanul trăieşte sub ameninţarea constantă a unei invazii a Beijingului, care consideră insula parte a teritoriului său de recucerit într-o zi, eventual cu forţa, dacă va fi necesar. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel