SpaceX prezintă "Starshield", o versiune militară a sateliților Starlink: Armata SUA devine primul utilizator

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Implicarea armatei americane în SpaceX se referă în primul rând la dezvoltarea retelei de comunicații prin satelit (satcom) Starlink.  US Army's 5th Security Force Assistance Brigade (SFAB) se numără printre primele unități ale armatei americane care testează in scopurti militare sistemul de comunicații prin satelit Starlink al companiei SpaceX 

Această capacitate implică probabil utilizarea constelației de sateliți Starshield a SpaceX în scopul comunicării. Contractele încheiate de SpaceX cu armata SUA: SpaceX s-a implicat activ în furnizarea de servicii pentru armata SUA.

Aceasta a câștigat contracte atât cu Forța Spațială a Statelor Unite, cât și cu Departamentul american al Apărării (DoD). Aceste contracte includ furnizarea de servicii end-to-end, terminale și echipamente auxiliare pentru comunicații militare. Un contract recent semnat cu Forța Spațială a SUA a fost evaluat la până la 70 de milioane de dolari.

Armata SUA a început deja să implementeze sistemul de comunicații prin satelit Starshield al SpaceX, care este o versiune militară a Starlink. Iar primele patru terminale de comunicații prin satelit au fost livrate catre US Army's 5th Security Force Assistance Brigade (SFAB).

Sistemele vor fi utilizate in cadrul Joint Pacific Multinational Readiness Center. Primul set de sisteme Starshield a fost desfășurat în teatrul de operații din Pacific, unde se află cea US Army's 5th Security Force Assistance Brigade (SFAB).

Sistemul este "ușor" de configurat și oferă acces la internet pentru două posturi de comandă, a declarat pentru publicatia Janes, maiorul Garren Bremer, ofițerul de stat major pentru comunicații in cadrul SFAB.

SpaceX a furnizat servicii Starlink către DoD în termeni și condiții clar stabilite. Acest lucru demonstrează implicarea din ce în ce mai mare a SpaceX în sprijinirea nevoilor armatei SUA în materie de comunicare şi schimb de informaţii.

Pe scurt, U.S. Army testează capacitățile de comunicare prin satelit ale SpaceX, iar compania americană a obținut contracte cu diverse structuri ale armatei pentru a furniza servicii de comunicații, inclusiv pentru a oferii acces la constelația de sateliți Starshield, lansată recent.

Aceste colaborări evidențiază rolul din ce în ce mai important al SpaceX în susținerea cerințelor în materie de comunicare și conectivitate ale armatei SUA.  

Sistemul Starshield în sine a fost lansat de SpaceX ca o versiune militară separată a Starlink, cu sateliți proprii, care diferă de sateliții civili prin faptul că sunt de două ori mai mari și au capacitatea de a fi reconfiguraţi prin instalarea unor senzori suplimentari. De asemenea, sistemul utilizează o criptare mult mai puternică decât versiunea civilă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel