Armata siriană a preluat controlul asupra unui punct strategic

Sebastian Florea |
Data publicării:

Armata siriană a preluat controlul asupra unui deal strategic dinspre platoul Golan ocupat de Israel, a anunţat luni televiziunea de stat siriană.

Armata a preluat controlul asupra dealului al-Haara în a doua zi a unei ofensive lansate pentru a recuceri restul unor zone din sud-vestul Siriei controlate de rebeli şi care sunt aproape de graniţa cu Israelul, relatează Reuters.

Vârful acestui deal, pe care s-a aflat o importantă bază radar antiaeriană şi care a făcut parte din apărarea armatei siriene împotriva Israelului, a fost cucerit de rebeli în octombrie 2014. Acesta a fost puternic bombardat de raidurile forţelor ruse şi siriene în ultimele două zile, când armata s-a apropiat de graniţa israeliană după ce a obţinut controlul în mare parte din provincia Deraa.

Israelul a indicat că nu va împiedica ofensiva armatei siriene. Israelul afirmă de asemenea că rămâne la distanţă de războiul din Siria vecină, dar susţine permanent că nu va permite Iranului, susţinător al regimului de la Damasc, să folosească această ţară aflată în război ca un cap de pod împotriva sa, notează AFP.

Lovituri aeriene

De la începutul războiului din Siria în 2011, Israelul a efectuat mai multe lovituri aeriene contra regimului lui Bashar al-Assad sau aliaţilor săi, Hezbollahul libanez şi Iranul, în apropiere de Damasc şi în provinciile centrale Homs şi Hama, dar acestea sunt mult mai rare în nordul ţării.

Israelul şi Siria sunt oficial în stare de război. Israelul a cucerit în 1967 cea mai mare parte a platoului sirian Golan, pe care a anexat-o în 1981. Această anexare nu a fost recunoscută vreodată de comunitatea internaţională.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel