Armata rusă va monitoriza pregătirea și desfășurarea exercițiului ucraineano-american “Sea Breeze”

Ionel Copcea |
Data publicării:

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, a declarat, pe 02.06.2021, că armata rusă va urmări îndeaproape pregătirea și desfășurarea exercițiului militar major Sea Breeze, care vor fi executat în Ucraina, cu participarea unor state membre NATO.

“Ministerul Apărării al Federației Ruse va monitoriza îndeaproape pregătirea și desfășurarea exercițiului ucraineano-american Sea Breeze, cu implicarea unor state membre NATO și, dacă va fi necesar, va răspunde în mod adecvat la situația aflată în evoluție, în interesul asigurării securității militare a Federației Ruse”, a precizat Konashenkov.

Potrivit declarațiilor acestuia, exercițiul este planificat pentru perioada 28 iunie - 10 iulie. 

“Ministerul Apărării din Ucraina și Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa intenționează să desfășoare exercițiul comun Sea Breeze, cu implicarea țărilor NATO, pe fondul acuzațiilor neîncetate din statele occidentale, potrivit cărora Rusia și-ar fi întărit potențialul militar la frontiera sud-vestică”, a spus Konashenkov.

După cum a menționat acesta, la exercițiu vor participa Ucraina, SUA, Canada, Marea Britanie, Olanda, România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Letonia și alte state partenere.

Comentariul autorului: Exercițiul anual Sea Breeze este unul complex, care se desfășoară pe mare, pe uscat, în aer și sub apă.

De regulă, forțe și mijloace ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) monitorizează activitățile planificate în cadrul exercițiului, de multe ori încercând chiar să interfereze cu acestea. De exemplu, în anul 2019, planul exercițiului a trebuit să fie modificat din cauza acțiunilor armatei ruse. Astfel, partea rusă a împins desfășurarea manevrelor mai în apropierea frontierelor Ucrainei, după ce a notificat închiderea unor raioane maritime pentru executarea de trageri de artilerie și lansări de rachete.

În același timp, partea rusă organizează și desfășoară activități în contrapartidă în acvatoriul Mării Negre. La acestea participă nave de luptă dotate cu rachete de croazieră de tip Kalibr, precum și Aviația Operativ-Tactică și bombardiere strategice din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel