Armata lui Putin se confruntă cu o problemă neașteptată în tranșee. Nicio școală militară nu a anticipat-o: Șobolani mari cât un Kalașnikov

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Vladimir Putin, președintele Rusiei și Serghei Șoigu, ministrul apărării din Rusia, inspectând trupele ruse de ocupație. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Vladimir Putin, președintele Rusiei și Serghei Șoigu, ministrul apărării din Rusia, inspectând trupele ruse de ocupație. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

În timpul invaziei Ucrainei de către Putin, au existat mai multe rapoarte conform cărora armata rusă ar avea probleme cu șobolanii.

Armata rusă care luptă în Ucraina are o problemă cu rozătoare. Publicația newsweek.com, face referire la postările de rețelele de socializare care publică filmări axate pe operațiunile forțelor ruse.

”Problema șobolanilor și șoarecilor din tranșeele rusești este destul de gravă. În ultimele câteva săptămâni, de când vremea rece s-a instalat, lucrurile au mers la vale, scrie OSINTtechnical, un canal specializat pe informații din surse deschise, pe X (fostul Twitter), postând un videoclip de 19 secunde care arată o mulțime de șoareci.

Deocamdată, rămâne neclar unde și când a fost înregistrat.

Cu câteva ore mai devreme, OSINTtechnical a distribuit o fotografie cu un șobolan mort, așezat lângă un Kalașnikov. În comentariul ironic se specifica faptul că tranșeele rusești se confruntă, aparent, cu o ușoară infestare de rozătoare de dimensiuni neobișnuite în regiunea Donețk.

În timpul invaziei Ucrainei de către Putin, au existat mai multe rapoarte conform cărora armata rusă ar avea probleme cu șobolanii și șoarecii.

Această problemă nu se aplică doar tranșeelor ​​rusești, relatează Newsweek. Ca răspuns la postările tehnice OSINT, o asistentă americană care lucrează cu armata ucraineană, Rebekah Maciorowski, scria:

”Pentru a fi corect, sunt și în tranșeele noastre. Șoarecii nu sunt foarte pretențioși când încearcă să scape de frig”.

 

Condiții ca în Primul Război Mondial

Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

În februarie, un post de știri rus, Verstka, a intervievat un fost soldat rus care a spus că a trăit luni de zile în tranșee infestate cu șoareci și șobolani.

”Sunt tunar, fost sergent și am fost sergent de divizie. Am crezut că pot ajuta. Biroul militar m-a trimis la un antrenament care a durat câteva săptămâni. Ne-au lăsat să tragem puțin, ne-au arătat cum să țintim clădirile, cum să mergem în trei, cum să săpăm tranșee. Toate acestea s-au făcut în grabă, în grabă. Mai întâi am ajuns într-o tabără de corturi, dar a fost bombardată după trei zile. Apoi ne-am mutat în satul Taramchuk, nu departe de Donețk. Am petrecut vreo trei luni acolo în tranșee. În praf, cu șoareci și șobolani”, a povestit acesta.

Militarul rus mai spunea că el și colegii săi erau hrăniți o dată pe zi.

”Ne-au dat niște apă și 700 de grame de mâncare de persoană pe zi. Comandanții ne-au strigat că suntem murdari și nerași, și economisim apă și toate fântânile din zonă erau goale”, a ma spus el.

Chiar și acasă, în Rusia, soldații se luptă cu rozătoarele. La începutul acestei luni, locuitorii unui oraș militar din regiunea Chelyabinsk din Rusia s-au plâns că casele ofițerilor erau infestate cu șobolani „de mărimea unei pisici”, precum și cu gândaci.

De la începutul războiului, au existat rapoarte frecvente despre moralul scăzut în armata rusă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel