Armata rusă s-a recunoscut înfrântă și s-a retras complet din Liman. Kadîrov - un car de nervi pe generalii ruși

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Soldați ucraineni în timpul contraofensivei din nord-est, foto: Ministerul Apărării de la Kiev via Unian
Soldați ucraineni în timpul contraofensivei din nord-est, foto: Ministerul Apărării de la Kiev via Unian

Armata rusă a anunţat că s-a retras din oraşul Liman, un important nod feroviar din estul Ucrainei, recunoscându-și astfel indirect înfrângerea.

În cursul acestei zile, Armata Ucrainei a anunțat încercuirea Limanului. 

'Ameninţate să fie încercuite, trupele aliate au fost retrase din Liman spre linii mai favorabile', a indicat sec Ministerul Apărării într-un comunicat în care a încercat fără succes să mascheze înfrângerea și pierderea unui oraș strategic atât de important.

Amintim că azi, Serhii Cerevati, purtătorul de cuvânt al Comandamentului ,,Armatei Vostok'' al Forțelor Armate Ucrainene, a declarat sâmbătă că până la 5.500 de soldați ruși se aflau în Liman, dar nu toți ar fi putut fi înconjurați, unii reușind să se retragă.

Liman, aflat sub control rus din mai, este un important nod feroviar către principalele bastioane ucrainene din Doneţk: Kramatorsk şi Sloviansk.

 

Kdîrov, un car de nervi după ce Armata rusă s-a retras din Liman

 

Căderea Limanului l-a scos din minți pe Ramzan Kadîrov, dictatorul cecen lansându-se într-un val de acuze la adresa generalului rus Alexander Lapin, cel responsabil cu apărarea orașului.

Karîrov îl acuză pe generalul rus că se face vinovat de retragerea rusă și că a dat ordin ca luptători așa-zisa republică Lukansk și unități militare ruse au fost mobilizate pe toate direcțiile frontierelor din Liman, dar acestora nu le-au fost asigurate canalele de comunicații necesare, precum nici muniție suficientă.

Ramzan Kadîrov, citat de publicația rusă Kommersant, susține că în urmă cu două săptămâni a purtat o discuție cu generalul rus Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse, pe care l-a informat cu privire la pericolul din Liman. Șeful armatei ruse însă a dat asigurări că generalul Lapin va gestiona cum trebuie situația.

Totodată, potrivit lui Kadîrov, generalul Lapin și-a mutat sediul militar la 150 de kilometri de liniile frontului și de Liman.

Liman se află la nord-est de principalele două bastioane ale armatei ucrainene din Doneţk - Sloviansk şi Kramatorsk - şi la sud-est de Izium, în regiunea Harkov.

Limanul e un punct cheie în ceea ce privește aprovizionarea Armatei ruse în Donbas.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel