Armata rusă a început testarea unui nou sistem de monitorizare a navelor din acvatoriul Mării Negre

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Institutului de cercetări științifice pentru comunicații radio pe distanțe lungi (NIIDAR) din Federația Rusă a informat, pe 17.12.2020, începerea testelor pentru un nou sistem de iluminare automatizată a situației de la suprafața apei în Marea Neagră.

Reprezentanții NIIDAR au declarat pentru agenția de presă rusă RIA Novosti că noul complex de supraveghere a primit denumirea de lucru Strategia și, în prezent, monitorizează situația de la suprafața apei din acvatoriul Mării Negre. După cum au precizat angajații companiei dezvoltatoare, complexul folosește sisteme automatizate de informații terestre și satelitare, date de la diverse stații de radiolocație, precum și canalele interne pentru transmiterea informațiilor din cadrul flotei.

Complexul are capacitatea de a interacționa în mod bilateral cu mijloacele și sistemele tehnice de la care primește informații.

În plus, Strategia primește date de la stațiile de radiolocație dincolo de linia orizontului, care sunt capabile să detecteze țintele de la suprafața apei la distanțe de câteva sute de kilometri. De asemenea, complexul poate să analizeze și să evalueze schimbările anormale ale situației operaționale.

Se remarcă faptul că Strategia procesează în mod automat informațiile despre navele care intră în Marea Neagră, stabilește parametrii acestora și înregistrează apropierea lor de frontierele rusești sau de raioanele interzise.

Anterior, pe 03 decembrie, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zakharova, a declarat că partea rusă este îngrijorată de întărirea prezenței militare a NATO în Marea Neagră. Zakharova a subliniat că alianța pregătește Ucraina și Georgia, în timpul manevrelor și exercițiilor comune pentru confruntarea cu Rusia. În opinia sa, o astfel de strategie provoacă îngrijorare la Moscova.

La începutul lunii noiembrie, forțe și mijloace ale Flotei ruse din Marea Neagră au început să monitorizeze acțiunile distrugătorului american Donald Cook, după ce acesta a intrat în Marea Neagră. A fost pentru a șaptea oară în acest an când nave de luptă americane s-au aflat în regiune.

În luna octombrie, patru  nave militare al NATO au intrat, de asemenea, în Marea Neagră. A fost vorba despre nava universală de transport Aliakmon a Marinei grecești, dragorul căutător de mine Orion din cadrul Forțelor Navale ale Franței, dragorul maritim Alghero aparținând Marinei italiene și dragorul de bază Duero al Forțelor Navale spaniole.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel