Armata rusă a căutat prin depozitele industriei de apărare noi vehicule militare. Ar fi desfășurat în Ucraina mai multe vehicule blindate K-4386 Typhoon-VDV

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata rusă ar fi desfășurat în Ucraina un lot de noi vehicule militare de luptă, ne mai folosit până acum. Se pare că mai multe vehicule blindate rusești K-4386 Typhoon-VDV au fost folosite pentru prima dată în luptă, în teritoriile pe care armata rusă le ocupă acum în Ucraina.

Un material video, care a început să circule pe rețelele de socializare, arată un convoi militar rusesc care include cel puțin cinci vehicule blindate Typhoon-VDVV echipate cu o turelă telecomandată cu un tun de 30 de mm.

K-4386 Typhoon-VDV este un vehicul blindat 4×4, proiectat și fabricat de Remdiesel, o filială a producătorului de camioane Kamaz. Acesta a fost proiectat pentru a fi folosit în misiuni de luptă, de suport pentru infanterie, dar şi în alte tipuri de misiuni.

Vehiculul a fost expus în cadrul Forumului militar și tehnic internațional Army 2019 din iunie 2019.

Vehiculul de luptă K-4386 Typhoon-VDV este dotat cu o stație de arme telecomandata, proiectată de Institutul rus de Cercetare Burevestnik (parte a consorţiului militar rus Uralvagonzavod) și este echipat cu un tun automat 2A42 de 30 mm și o mitralieră de calibru 7,62 mm.

Vehiculul de luptă blindat cu șapte locuri are o autonomie de 800 km și poate accelera până la 100 km/h pe șosea. Blindajul său rezistă la lovituri de glonț de calibrul 12,7 mm.

În bilantul militar pentru anul 2021 al armatei ruse, astfel de vehicule blindate nu apar deloc, ceea ce poate însemna că industria rusa de aparare a reușit să producă un numar mic de unități Typhoon-VDV.

Dacă rușii au decis să arunce aceste vehicule blindate în luptă, atunci Rusia are probleme serioase în acest moment cu echiparea propriei armate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel