Armata României se confruntă cu un deficit uriaș de personal. Ministrul Tîlvăr dă asigurări însă că Armata nu va redeveni obligatorie

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

Armata nu va deveni obligatorie. O spune direct Angel Tîlvăr, ministrul Apărării. 

Ministrul Angel Tîlvăr a subliniat că nu se ia în calcul reintroducerea Armatei obligatorii ci diferite forme de voluntariat, inclusiv introducerea categoriei militarilor voluntari în termen.

„Am spus-o şi o repet. Nu se pune această problemă (n.r. - introducerea Armatei obligatorii). Armata nu este obligatorie şi, după cum ştiţi, există un proiect referitor la serviciul militarilor voluntari în termen care va reglementa şi posibilitatea celor care doresc să aibă pregătire militară din diferite motive. Este vorba de o perioadă care să fie de până la patru luni să cuprindă oameni care să aibă vârsta între 18 şi 35 de ani”, a precizat ministrul Angel Tîlvăr, în cadrul unui interviu la Digi 24.

Totodată ministrul Apărării a subliniat că nu există riscul ca Federația Rusă să atace România deși „există un nivel de preocupare față de comportamentul agresiv al Rusiei”.

 

România vrea să-și mărească efectivele Armatei române la 100.000 de militari

 

2. Armata Rom... (armata-romaniei-defilare_04411000.jpg)

Armata României, defilând pe sub Arcul de Triumf cu ocazia zilei de 1 Decembrie 2021. Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene - ROAF

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr a anunțat recent că România dorește să-și mărească efectivele Armatei cu 20.000 de militari în contextul războiului rus împotriva Ucrainei.

„Ne dorim să mărim efectivele Armatei Române de la 80.000 la 100.000, având în vedere evoluțiile complicate de la granițele noastre. Dar acest lucru ține și de buget și de posibilitățile pe care le avem”, a declarat la începutul lunii trecute Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, într-un interviu acordat Antenei 3 CNN.

Amintim că recent, în cadrul unui interviu acordat Europei Libere, generalul Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Forțelor Armate ale României, a subliniat și el problema deficitului de personal cu care se confruntă Armata.

„Dar trebuie subliniat ceva. Avem un deficit de personal extraordinar de mare în momentul de față”, spune șeful Armatei României, care a precizat că în 2023 aproximativ 6.000 de persoane au părăsit Ministerul Apărării Naționale.

CITEȘTE ȘI: România vrea să-și mărească efectivele Armatei române la 100.000 de militari. De ce e o idee bună, dar care va fi greu de implementat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel