Armata română pune la bătaie aproape 5 mii de posturi militare. Reprezentant MApN spune ce salariu vor primi noii recruți

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Apărării Naţionale lansează cea mai amplă campanie de recrutare de până acum. Aproape 5.000 de posturi de militari profesionişti au fost scoase la concurs, iar până pe 16 iunie, cei interesaţi să devină soldaţi profesionişti pot solicita înscrierea în cadrul centrelor militare. 

Ministerul Apărării Naţionale organizează, în perioada 2 mai-16 iunie, cea mai amplă campanie de recrutare şi selecţie pentru 4.859 de posturi de soldaţi şi gradaţi profesionişti.

Recrutarea are ca obiectiv creșterea efectivelor Armatei prin cooptarea de soldaţi şi gradaţi profesionişti, cei care constituie cel mai numeros corp de personal militar, şi care îndeplinesc funcţii de execuţie specifice privind apărarea a cetăţenilor şi păstrarea integrităţii şi suveranităţii statului. De asemenea, aceștia pot fi chemaţi să intervină în situaţii precum calamităţi, dezastre naturale sau alte evenimente cu impact major asupra societăţii. 

Locotenent-colonel Claudiu Panait, comandantul Centrului Militar Zonal Sector 5 din Bucureşti a venit cu mai multe detalii, într-un interviu acordat pentru Radio România.

 

De la cât pleacă salariul?

Foto: Militari ai Armatei române

Claudiu Panait a explicat că procesul de instruire va începe, cel mai devreme, la finalul lunii iulie.

Perioada maximă de instruire pentru candidaţii care nu au stagiu militar satisfăcut este de 15 săptămâni. Deci ea durează 11 la 15 săptămâni pentru cei care nu au stagiul militar satisfăcut, iar pentru cei care au stagiul militar satisfăcut, 6 la 10 săptămâni, în funcţie de specialitatea pe care o aleg”. Vârsta minimă a recruților este de 18 ani împliniţi la data începerii programului de instruire şi cel mult 45 de ani împliniţi la data finalizării programului de instruire.

Campania actuală de recrutare vizează 15 specialităţi militare, printre care comunicare şi informatică, auto, forţe pentru operaţii speciale, infanterie, a mai dezvăluit reprezentantul MApN.

În ceea ce privește salariul, Panait a explicat că ”Această informaţie este publică, o găsiţi pe site-ul Ministerului Apărării Naţionale. Vorbim de venituri nete în funcţie de vechimea în carieră, specialitatea militară. Salariul net este cuprins între 2.022 de lei şi 4.135 de lei pentru categoria de personal soldat gradat profesionist”.

Deși salariile nu foarte atractive, Panait a ținut să precizeze că militarii au multiple oportunități de promovare în grad.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel