Armata română, pe Champs Elysees. Un detașament de militari români va defila în Franța pentru prima oară din 2014 încoace

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

În perioada 7 - 14 iulie, un detașament de onoare din Brigada 30 Gardă, format din 12 militari, participă la antrenamentele și la parada militară organizată la Paris cu prilejul Zilei Naționale a Franței.

Potrivit unui comunicat emis de MApN către DefenseRomania, patru militari în ținută combat vor face parte din detașamentul de paradă comun, al tuturor statelor invitate, iar alți șapte militari (și o rezervă) vor forma garda Drapelului Național al României și vor fi echipați în ținuta militară de protocol.

Alături de detașamentul românesc sunt  invitați să participe militari din Bulgaria, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, Republica Cehă și Slovacia.

Ultima participare a militarilor Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” la parada militară organizată la Paris, cu prilejul Zilei Naționale a Franței, a avut loc în anul 2014.

Amintim că Ziua Naţională a Franţei este marcată în fiecare an la data de 14 iulie, fiind instituită în anul 1880. Cu această ocazie sunt sărbătorite două evenimente care au marcat istoria modernă a Franței- Sărbătoarea Federaţiei şi începutul Revoluţiei Franceze prin căderea Bastiliei (14 iulie 1790) - această zi fiind sărbătorită şi în alte ţări din Europa, în onoarea Republicii Franceze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel