Armata română, misiune de evacuare în Mali, după ce un autovehicul al militarilor ONU a lovit un dispozitiv exploziv

Tudor Curtifan |
Data publicării:

În data de 22 martie, militarii din detașamentul românesc din Mali au realizat o misiuni de evacuare medicală. Aceștia au transportat  5 militari ONU de la 265 de kilometri de Gao, după ce autovehiculul în care se aflau a lovit un dispozitiv exploziv improvizat.

Dacă în țară militarii noștri ajută la ridicarea spitalelor și se implică activ pentru combaterea noului coronavirus, cei aflați în Mali sunt puși și ei la încercare.

Astfel, potrivit MApN, după lăsarea serii pe 22 martie, „piloții au decolat cu două elicoptere în configurație MEDEVAC pentru a furniza cele mai bune condiții de asistență medicală și transport pentru victimele din teren. Lipsa iluminării naturale a reprezentat o provocare atât pentru piloți, cât și pentru echipele medicale care au intervenit la sol, dar nu a constituit o piedică în realizarea misiunii.

Personalul medical al detașamentului și-a pus toate abilitățile în slujba victimelor acțiunilor insurgente. În fiecare elicopter s-au aflat un doctor cu pregătire în medicină de urgență și doi sanitari.

Pe timpul transportului, pacienții au primit îngrijirile medicale specifice pentru leziunile prezentate”, a precizat Ministerul, pe pagina oficială de Facebook.

 

Militarii români au transportat răniții la un spital mobil

 

Sursa citată a mai transmis că după aterizare, „pacienții au fost predați către personalul spitalului ROL 2 pentru continuarea tratamentului. Simultan, medicii români au predat fișele medicale conținând înregistrările parametrilor vitali și a evoluției acestora, precum și date privind medicația administrată pacienților pe perioada transferului”.

Din Centrul de Operații Tactice, militarii specialiști au coordonat misiunea de evacuare medicală, menținând legătura în permanență cu aeronavele, dar și cu ONU.

„Nu toate războaiele se duc pe front, dar câștigarea unora este la fel de importantă! Medicii sunt eroii noștri acum, luptă cu îndârjire în prima linie. Vă mulțumim, suntem alături de voi, cu respect și admirație”, conchide sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel