Armata română. Câți militari a pierdut România după 1990

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Cu ocazia Zilei Armatei, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a vorbit și despre militarii români care au murit în teatrele de operațiuni după 1990.

Mihai Fifor i-a amintit în discursul său, cu ocazia Zilei Armatei, și pe cei 29 de militari pe care România i-a pierdut după 1990, precizând că se cândește cu ”respect și deosebită prețuire” și la familiile acestora.

"Mă gândesc cu deosebit respect şi profundă admiraţie la veteranii de război. Mă gândesc cu deosebit respect la veteranii din teatrele de operaţii. Toţi reprezintă o mare familie a Armatei României care, astăzi, îşi serbează Ziua, 25 Octombrie. Nu aş putea să nu mă gândesc cu pioşenie la cei care nu mai sunt între noi, care au căzut sub drapel. Doresc să vă reamintesc că după 1990, Armata României a pierdut 29 de militari în teatre de operaţii şi nu puteam să nu ne gândim la aceştia. Nu putem să nu ne gândim la familiile militarilor noştri, cu acelaşi respect şi deosebită preţuire", a spus Fifor.

Ministrul a participat la ceremonialul militar şi religios organizat la Monumentul de la Păuliş cu ocazia Zilei Armatei Române.

La manifestări au mai participat şeful Statului Major al Apărării, General Nicolae-Ionel Ciucă; şeful Statului Major al Forţelor Terestre, General-maior Ovidiu Liviu Uifăleanu; şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral dr. Alexandru Mîrşu; şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, General de flotilă aeriană Viorel Pană şi locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie "Gemina", general de brigadă dr. Nicolae Tonu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel