Armata obligatorie, din nou subiect de dezbatere. Partidul parlamentar AUR vrea stagiu militar obligatoriu

Sursă foto: MApN Facebook
Sursă foto: MApN Facebook

Copreședintele partidului parlamentar AUR (Alianța pentru Unirea Românielor), George Simion, în cadrul unui interviu, a susținut reintroducerea stagiului militar obligatoriu.

„Licee și universități în limba română unde sunt comunități românești. De asemenea, pregătire militară obligatorie”, a transmis George Simion, în cadrul unei emisiuni a jurnalistului Maris Tucă, la Aleph News.

Partidul pentru Unirea Românilor (AUR), marea surpriză a alegerilor parlamentare din 6 decembrie, a obținut 9,17% dintre voturi la Senat şi 9,08% la Camera Deputaţilor, potrivit datelor oficiale finale furnizate de Biroul Electoral Central (BEC).

România a desființat, printr-o decizie a Parlamentului, stagiul militar obligatoriu în octombrie 2006, cu puțin timp înainte de integrarea în Uniunea Europeană.

State europene unde stagiul militar este obligatoriu în diferite condiții:

Armenia

Austria

Azerbaijan

Belarus

Cipru

Danemarca

Finlanda

Grecia

Norvegia

Rusia

Elveția

Ucraina

* Stagiul militar este obligatoriu și în alte state precum Turcia, Israel, Brazilia, Iran, Coreea de Sud și, desigur, Coreea de Nord.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel