Armata Israelului a efectuat incursiuni în forță în Cisiordania după ce doi palestinieni au atacat militarii israelieni

Tudor Curtifan / 09 ian 2021 / 22:00

Armata Israelului a lansat o operațiune în Cisiordania după ce doi palestiniei au lovit cu un vehicul militari ai Forțelor Armate ale Israelului (IDF).

Times of Israel precizează că Armata israeliană a efectuat o incursiune în Cisiordania pentru a căuta mai mulți suspecți după ce aceștia au intrat cu un vehicul în mai mulți militari ai Israelului, la un punct de control militar.

Incidentul a avut loc la un punct de control din zona Yabad, în nordul Cisiordaniei. Din fericire nu au existat victime. Un militar al Israelului a fost ușor rănit după acest incident. Forțele de ordine ale Israelului îi caută pe cei doi palestinieni. 

Se pare că unul dintre palestinieni a încercat și să tragă cu o mitralieră în soldații israelieni, dar a scăpat arma. Palestinienii au încercat să lovească cu vehiculul militarii israelieni după ce au trecut de inspecția unui punct de control. Nu se specifică cum au reușit aceștia să scape.

Israelul a ocupat Fâșia Gaza, Peninsula Sinai, Platoul Golan și Cisiordania în urma Războiului de Șase Zile din 1967, când în decurs de doar șase zile forțele israeliene au spulberat alianța arabă formată din Egipt, Iordania și Siria.

În Cisiordania, aflată la aproxiamtiv 15 kilometri de Ierusalim, își exercită autoritatea de facto un guvern semiindependent al Autorității Naționale Palestiniene. În schimb, Gaza, aflată la aproximativ 80 de kilometri de Iersualim, e cel mai fierbinte punct al conflictului și e controlată de gruparea politică Hamas și aripa ei militară.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy