Armata israeliană dă înapoi şi spune că nu a intrat în Fâşia Gaza

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official

După ce a anunţat prezenţa soldaţilor săi în Fâşia Gaza, armata israeliană a dat înapoi vineri, invocând o "problemă de comunicare internă", comentează AFP.

"Aviaţia israeliană şi trupele terestre efectuează un atac în Gaza", a scris iniţial armata într-un scurt mesaj. Întrebat de AFP, purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus, a confirmat că soldaţii au pătruns în "Fâşia Gaza controlată de islamiştii din Hamas, fără a specifica numărul, nici durata şi nici întinderea operaţiunii.

Apoi, două ore mai târziu, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a emis o "clarificare" pentru a spune "în prezent nu există trupe în Fâşia Gaza".

Întrebat din nou, purtătorul de cuvânt al armatei a explicat acest imbroglio aparent printr-o "problemă de comunicare internă" şi că trupele bombardează Gaza, dar din afara teritoriului, precizeaza Agerpres.

Armata israeliană a început în noaptea de joi atacul la sol al Fâșiei Gaza, conform contului de Twitter al Forțelor Armate Israeliene. Aceștia au menționat că trupele la sol nu se află în Gaza, ci trag din Israel către Gaza de la graniță, potrivit Radio Europa Liberă.

La scurt timp după miezul nopţii, grupuri armate palestiniene din Fâşia Gaza au lansat un nou baraj de rachete spre sudul Israelului, limitrof enclavei palestiniene.

Armata a deplasat tancuri şi autovehicule blindate de-a lungul teritoriului palestinian de unde trupele israeliene s-au retras unilateral în 2005. Iar Ministerul Apărării a dat undă verde armatei pentru a mobiliza, la nevoie, mii de rezervişti.

Ultima operaţiune militară israeliană în Fâşia Gaza, un teritoriu de două milioane de locuitori supuşi unei blocade israeliene de mai bine de 10 ani, datează din 2014.

Războiul dintre Israel şi Hamas a durat atunci 50 de zile şi a făcut cel puţin 2.251 de morţi de partea palestiniană, majoritatea civili, şi 74 de partea israeliană, aproape toţi soldaţi.

În timpul nopţii, aviaţia israeliană şi-a continuat bombardamentele asupra siturilor Hamas, în timp ce sute de locuitori palestinieni au fost nevoiţi să-şi părăsească casele în grabă pentru a fugi de lovituri, potrivit martorilor şi corespondenţilor AFP aflaţi la faţa locului.

De la începutul acestui nou ciclu de violenţe, luni, 103 palestinieni, printre care 27 de copii, au fost ucişi în Fâşia Gaza şi 580 răniţi, potrivit unui ultim bilanţ al ministerului local al sănătăţii.

În Israel, şapte persoane, printre care un copil de şase ani şi un soldat, au fost ucişi, mai scrie AFP.

ORA 00:41 Soldaţi israelieni au pătruns în Fâşia Gaza (armata)

Trupe israeliene au intrat în Fâşia Gaza în cadrul operaţiunii militare în curs împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas, a anunţat vineri armata, transmite AFP.

"Aviaţia israeliană şi trupele terestre desfăşoară un atac în Fâşia Gaza", a declarat armata într-un mesaj scurt.

Întrebat de AFP, purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus, a confirmat că soldaţi israelieni au pătruns în enclava palestiniană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel