Armata israeliană anunţă confruntări armate la frontiera cu Libanul (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Obuziere desfășurate în nordul Israelului la granița cu Libanul, la o zi după ce armata israeliană a declarat că una dintre dronele sale a fost dobarata pe teritoriul libanez. Sursa foto: AFP
Obuziere desfășurate în nordul Israelului la granița cu Libanul, la o zi după ce armata israeliană a declarat că una dintre dronele sale a fost dobarata pe teritoriul libanez. Sursa foto: AFP

Armata israeliană a anunţat luni "lupte în curs" la frontiera de nord cu Libanul, la puţin timp după ce a ordonat populaţiei să rămână în locuinţe, relatează AFP.

"Lupte în curs în regiunea Muntelui Dov, în nordul Israelului", a postat pe Twitter purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, referindu-se la un versant al Muntelui Hermon revendicat de multă vreme de Liban, care numeşte sectorul "fermele Shebaa", potrivit Agerpres.

Ordinul iniţial de a nu ieşi din locuinţe către populaţia de pe platoul Golan invoca un "incident de securitate".

Armata israeliană a anunţat luni că a dejucat "o tentativă de infiltrare a unei celule teroriste" la frontiera de nord cu Libanul, după ce a informat într-o primă fază că desfăşoară lupte în acest sector, relatează AFP şi dpa.

"Am putut dejuca cu succes o tentativă de infiltrare a unei celule teroriste în Israel", le-a spus jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Jonathan Conricus, precizând că are "o confirmare vizuală potrivit căreia teroriştii s-au întors în Liban", mai spune sursa citată.

O echipă formată din trei până la cinci oameni a trecut "linia albastră" dintre Israel şi Liban.

"Cu siguranţă nu vorbim despre migranţi sau altceva de genul ăsta. Aceasta a fost o încercare ostilă deliberată de a trece frontiera", a mai spus Conricus.

Atacatorii erau înarmaţi cu puşti de asalt, a mai spus lt. col. Jonathan Conricus în cadrul unei teleconferinţe.

"Am reuşit să depistăm o echipă de terorişti care a trecut linia albastră cu câţiva metri. La puţin timp după ce au trecut linia albastră, am deschis focul şi am reuşit să dejucăm atacul", a explicat el.

Surse apropiate de Hezbollah susţin că gruparea pro-iraniană şiită a lansat un atac asupra unei patrule israeliene în sudul Libanului.

Între timp, surse libaneze au declarat pentru Reuters că mişcarea islamistă şiită Hezbollah a efectuat luni o operaţiune în zona disputată "Fermele Shebaa", la frontiera libanezo-israeliană.


Operaţiunea a venit drept răspuns la un atac israelian în Siria în care un combatant al Hezbollah a fost ucis săptămâna trecută, a declarat una dintre sursele citate de Reuters. 

 

O dronă militară a Israelului s-a prăbușit în Liban

 

Armata israeliană a anunţat prăbuşirea uneia dintre dronele sale când aceasta zbura într-o misiune deasupra teritoriului Libanului, în timp ce are loc o consolidare a prezenţei militare israeliene la frontiera cu această ţară.

Drona militară s-a prăbuşit ''în timpul unei operaţiuni militare la frontieră'', a precizat într-un comunicat armata israeliană, asigurând că ''nu există nicio teamă că informaţii ar putea fi dezvăluite de această dronă'' dacă ea ar fi examinată de adversarii Israelului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel