Armata israeliană anunţă confruntări armate la frontiera cu Libanul (Foto/Video)

S.I. Catalin / 27 iul 2020 / 17:51
Obuziere desfășurate în nordul Israelului la granița cu Libanul, la o zi după ce armata israeliană a declarat că una dintre dronele sale a fost dobarata pe teritoriul libanez. Sursa foto: AFP
Obuziere desfășurate în nordul Israelului la granița cu Libanul, la o zi după ce armata israeliană a declarat că una dintre dronele sale a fost dobarata pe teritoriul libanez. Sursa foto: AFP

Armata israeliană a anunţat luni "lupte în curs" la frontiera de nord cu Libanul, la puţin timp după ce a ordonat populaţiei să rămână în locuinţe, relatează AFP.

"Lupte în curs în regiunea Muntelui Dov, în nordul Israelului", a postat pe Twitter purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, referindu-se la un versant al Muntelui Hermon revendicat de multă vreme de Liban, care numeşte sectorul "fermele Shebaa", potrivit Agerpres.

Ordinul iniţial de a nu ieşi din locuinţe către populaţia de pe platoul Golan invoca un "incident de securitate".

Armata israeliană a anunţat luni că a dejucat "o tentativă de infiltrare a unei celule teroriste" la frontiera de nord cu Libanul, după ce a informat într-o primă fază că desfăşoară lupte în acest sector, relatează AFP şi dpa.

"Am putut dejuca cu succes o tentativă de infiltrare a unei celule teroriste în Israel", le-a spus jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Jonathan Conricus, precizând că are "o confirmare vizuală potrivit căreia teroriştii s-au întors în Liban", mai spune sursa citată.

O echipă formată din trei până la cinci oameni a trecut "linia albastră" dintre Israel şi Liban.

"Cu siguranţă nu vorbim despre migranţi sau altceva de genul ăsta. Aceasta a fost o încercare ostilă deliberată de a trece frontiera", a mai spus Conricus.

Atacatorii erau înarmaţi cu puşti de asalt, a mai spus lt. col. Jonathan Conricus în cadrul unei teleconferinţe.

"Am reuşit să depistăm o echipă de terorişti care a trecut linia albastră cu câţiva metri. La puţin timp după ce au trecut linia albastră, am deschis focul şi am reuşit să dejucăm atacul", a explicat el.

Surse apropiate de Hezbollah susţin că gruparea pro-iraniană şiită a lansat un atac asupra unei patrule israeliene în sudul Libanului.

Între timp, surse libaneze au declarat pentru Reuters că mişcarea islamistă şiită Hezbollah a efectuat luni o operaţiune în zona disputată "Fermele Shebaa", la frontiera libanezo-israeliană.


Operaţiunea a venit drept răspuns la un atac israelian în Siria în care un combatant al Hezbollah a fost ucis săptămâna trecută, a declarat una dintre sursele citate de Reuters. 

 

O dronă militară a Israelului s-a prăbușit în Liban

 

Armata israeliană a anunţat prăbuşirea uneia dintre dronele sale când aceasta zbura într-o misiune deasupra teritoriului Libanului, în timp ce are loc o consolidare a prezenţei militare israeliene la frontiera cu această ţară.

Drona militară s-a prăbuşit ''în timpul unei operaţiuni militare la frontieră'', a precizat într-un comunicat armata israeliană, asigurând că ''nu există nicio teamă că informaţii ar putea fi dezvăluite de această dronă'' dacă ea ar fi examinată de adversarii Israelului.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy