O dronă militară a Israelului s-a prăbușit în Liban. Armata dă asigurări că drona nu poate dezvălui informații sensibile

Darius Muresan |
Data publicării:

Armata israeliană a anunţat prăbuşirea uneia dintre dronele sale când aceasta zbura într-o misiune deasupra teritoriului Libanului, în timp ce are loc o consolidare a prezenţei militare israeliene la frontiera cu această ţară, transmite AFP.

Drona militară s-a prăbuşit ''în timpul unei operaţiuni militare la frontieră'', a precizat într-un comunicat armata israeliană, asigurând că ''nu există nicio teamă că informaţii ar putea fi dezvăluite de această dronă'' dacă ea ar fi examinată de adversarii Israelului, potrivit Agerpres.

Armata israeliană trimite frecvent drone deasupra Libanului mai ales pentru a supraveghea activităţile mişcării pro-iraniene Hezbollah.

Totodată, New York Times, citând Channel 12 din Israel, precizează că drona s-a prăbușit din cauze tehnice.

În timpul unei deplasări efectuate duminică la o bază militară din apropierea frontierei libaneze, ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a declarat că ''Libanul şi Siria sunt responsabile pentru ceea ce se întâmplă pe şi de pe teritoriile lor''.

''Nu încercăm să înveninăm situaţia, dar acela care va dori să ne pună la încercare se va lovi de o reacţie foarte puternică'', a avertizat el.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel