Armata israeliană anunţă că a distrus locuinţa liderului Hamas (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata israeliană a anunţat că a efectuat duminică un tir cu rachetă asupra domiciliul liderului biroului politic al organizaţiei teroriste Hamas din Fâşia Gaza, Yahya Sinwar, fără a preciza dacă acesta se afla sau nu în locuinţă, relatează AFP şi dpa.

Armata "a atacat domiciliul lui Yahya Sinwar şi al fratelui său, un militant terorist", a postat armata pe Twitter, unde a publicat şi o înregistrare cu o casă pulverizată într-un nor de praf.



Martori din apropiere au confirmat pentru AFP că domiciliul lui Sinouar din Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza, a fost vizat de un tir aerian.

În martie, el a fost reales în fruntea biroului politic al Hamas în Fâşia Gaza.

Încarcerat timp de peste 20 de ani de Israel şi eliberat în urma unui schimb de prizonieri, Yahya Sinwar a fost ales în această funcţie în februarie 2017.

Anterior, armata israeliană a anunţat că a vizat locuinţa lui Khalil al-Hayya, adjunctul şefului biroului politic al Hamas.

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat că au efectuat, de asemenea, un nou amplu bombardament asupra rețelei de tuneluri a Hamas, pe care membrii acestei organizaţii teroriste o numește „metrou”. Prin acest nou bombardament, IDF a continuat o operaţiune militară care a început joi seară cu un atac masiv asupra unei astfel de infrastructuri subterane, în nordul Fâşiei Gaza.

„În cadrul celei de-a două etape de atacuri asupra ’’metroului” Hamas, aproximativ 30 de ținte au fost bombardate de avioane de luptă, folosind aproximativ 100 de rachete ghidate de înaltă precizie”, a spus IDF, potrivit The Times of Israel.

Purtătorul de cuvânt al IDF, Hidai Zilberman, a declarat că bombardamentele pe care Forţele Aeriene Israeliene le efectuează, par să crească îngrijorarea în rândul membrilor Hamas că rețeaua de tuneluri nu mai este un atu pentru ei.

„Nimeni nu vrea să meargă cu metroul”, a spus Zilberman.

Armata israeliană a lovit circa 150 de ţinte în cursul nopţii, potrivit informaţiilor publicate duminică de Jerusalem Post, relatează dpa.

Hamas şi armata israeliană sunt angajate de luni în tiruri cu rachete dinspre şi către enclava palestiniană. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel