Urmărește emisiunea live



Armata israeliană a utilizat 500 de bombe pentru a distrugere reţeaua de tuneluri a Hamas

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
F-35, Israel
F-35, Israel

Armata israeliană a declarat că a utilizat circa 500 de proiectile lansate simultan de avioane şi de artileria israeliene în cursul recentului său atac asupra sistemului de tuneluri din Fâşia Gaza al gruparii teroriste Hamas, relatează sâmbătă DPA.

Un ofiţer de rang înalt a declarat sâmbătă că 160 de avioane de luptă de tipul F-16 şi F-35 au luat parte la atacul asupra aşa-numitului sistem de tuneluri "Metroul din Gaza" în timpul nopţii de joi spre vineri.

Nu se ştie dacă vreun combatant Hamas a fost ucis în cursul acestei operaţiuni. "Dar ar putea fi sute", a spus ofiţerul israelian, sub rezerva anonimatuljui.

În timpul atacurilor cu rachete pe care gruparea teroristă Hamas le desfăşura împotriva statului Israel, în noaptea de joi spre vineri, purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului a precizat că armata urmează să intre pe teritoriul Fâşiei Gaza, în provincia Strip, pentru a răspunde atacurilor. Dar, după cum precizează mai multe publicaţii mass-media israeliene, IDF ar fi dus în eroare intenţionat presa pentru ca mesajul ’’invaziei’’ să ajungă la urechile teroriştilor, iar aceştia să se refugieze în tunelurile şi adăposturile care urmau să fie vizate de atacurile Forţelor Aeriene Israeliene (IAF).

Potrivit mass-media, aceasta i-a determinat pe mulţi combatanţi Hamas să se retragă în tuneluri, după care avioanele israeliene au bombardat reţeaua de tuneluri timp de aproximativ 40 de minute.

Armata a negat o manipulare deliberată cu scopul de a întinde o capcană pentru militanţii palestinieni, evocând o eroare de comunicare şi a subliniat că niciun soldat israelian nu intrase în Gaza.

Ofiţerul, citat de DPA, a declarat că Israelul a atacat peste 650 de ţinte în Fâşia Gaza începând de luni, de când s-au intensificat violenţele.

El a adăugat că 31 de ateliere de fabricare a rachetelor aparţinând grupărilor Hamas şi Jihadul Islamic au fost distruse, iar Hamas nu a mai avut posibilitatea de a construi noi rachete.

Scopul operaţiunii a fost să-i descurajeze pe militanţii palestinieni."Este foarte dificil să ataci ţinte în mijlocul unei zone locuite. Dar este singura modalitate de a descuraja Hamas", a spus ofiţerul citat.

Interlocutorul DPA a afirmat că armata israeliană încearcă să nu lovească ţinte civile, adăugând că nu se întrevede încă sfârşitul operaţiunii.

Circa 2.300 de rachete au fost lansate dinspre Fâşia Gaza spre Israel, deşi 20% dintre acestea au căzut deasupra enclavei de coastă fără să atingă teritoriul israelian. Israelul a declarat că sistemul său de apărare Iron Dome a interceptat cu succes aproximativ 90% din rachetele lansate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel