Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Peste 700 de militari francezi au ajuns la Beirut cu un portelicopter pentru a participa la operaţiunile de la salvare de după exploziile din portul capitalei libaneze de pe 4 august, a declarat vineri ministrul francez al apărării, Florence Parly, aflată în vizită în această ţară, relatează Agerpres, citând AFP.

"Bilanţul este şocant. Această tragedie a rezonat puternic în ţara mea. Libanul are un loc special în inimile noastre", a declarat Parly.

Printre militarii francezi deplasaţi la Beirut se află salvatori, ingineri militari, specialişti în construcţii, precum şi scafandri.

Potrivit ultimului bilanţ, citat de Xinhua vineri, exploziile din Beirut s-au soldat cu cel puţin 177 de morţi şi 6.000 de răniţi.

Conform unor surse concordante citate de France Presse, s-ar fi descoperit un al doilea francez care a murit în Beirut, iar ancheta deschisă la Paris pentru omucidere involuntară este instrumentată de doi judecători.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel