Armata Chinei acuză India după confruntări și cere diminuarea numărului de soldați indieni de la frontieră

Darius Muresan / 17 iun 2020 / 12:45

Armata de Eliberare a Poporului a acuzat partea indiană că a provocat incidentele de la frontieră în urma cărora au decedat 20 de soldați indieni.

Zhang Shuili, purtătorul de cuvânt al Armatei chineze, a solicitat părții indiene să își diminueze numărul de trupe de la frontieră și să revină la calea dialogului și al negocierilor pentru a rezolva diferențele dintre cele două state, potrivit agenției de presă Xinhua.

Armata Chinei acuză militarii indieni că au violat frontierele și au lansat provocări deliberate care au dus la confruntarea de la frontieră în urma căreia 20 de indieni și-au pierdut viața.

„Solicităm părții indiene să își reragă trupele și să pună capăt imediat acțiunilor provocatoare pentru a ne putea rezolva diferențele pe carea dialogului și a negocierilor”, a precizat Zhang.

Armata Indiei a anunțat ieri că trei soldați au decedat în urma luptelor de la frontieră cu partea chineză. Nu s-au folosit arme de foc. Ulterior, partea indiană a revenit și a anunțat că mai mulți răniți au decedat, numărul deceselor în rândul Armatei sale ajungând la 20.

Deși China nu a vorbit despre victime în rândul Armatei sale, cei de la Sky precizează că cel puțin 5 militari chinezi au fost uciși.

Acest incident militar dintre China și India este deosebit de grav în condițiile în care este primul incident cu victime între cele două puteri, în ultimii 45 de ani.

CITEȘTE ȘI: India a trimis zeci de tancuri la graniţa cu China (Video)

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy