Armata Statelor Unite a defăşurat două portavioane în Marea Mediterană-Video

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata Statelor Unite a defăşurat simultan două grupuri aeronavale în Marea Mediterană,in frunte cu doua portavioane nucleare. Aceasta este prima dată când doua portavioane au operat în Marea Mediterană, în același timp, din vara anului 2016, când CSG-urile Dwight D. Eisenhower și Harry S. Truman au fost desfășurate simultan în regiune, potrivit unui comunicat al United States Navy.

Portavioanele nucleare USS John C. Stennis şi Abraham Lincoln, precum şi grupurile de luptă aferente lor au fost mobilizate simultan în Mediterana, potrivit unui comunicat al Pentagonului. Forța combinată a celor două grupuri de luptă este alcatuită din mai mult de 130 de avioane, 10 nave și 9000 de marinari

„Grupul de luptă al USS John C. Stennnis s-a alăturat celui al USS Abraham Lincoln în Mediterana, fapt ce oferă o oportunitate unică celor două grupuri de a opera împreună alături de aliaţii şi partenerii cheie din zona de manevră a Flotei a Şasea a Statelor Unite", se arată în comunicat. 

In vara lui 2016, armata Statelor Unite a desfăşurat simultan în Marea Mediterană grupurile aeronavale USS Dwight D. Eisenhower şi Harry S.Truman.

Comandantul Flotei a Şasea, viceamiralul Lisa Franchetti, a subliniat că astfel de operaţiuni sunt o dovadă a „angajamentului nestrămutat" al Washingtonului „pentru stabilitatea şi securitatea regiunii".

,,Aceste operațiuni combinate vor spori pregătirea în luptă și interoperabilitatea cu aliații cheie și partenerii noștri și ne vor asigura că forțele noastre sunt mai bine pregătite să efectueze o gamă completă de misiuni, oricând și oriunde, în întreaga lume", a mai spus Franchetti.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel