UPDATE: Un F-22 a doborât un obiect neidentificat care zbura la mare altitudine în Alaska / Speculații în presă despre un al doilea balon

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un F-22 Raptor, lansând o rachetă AIM-120. Sursă foto: USAF via The Drive
Un F-22 Raptor, lansând o rachetă AIM-120. Sursă foto: USAF via The Drive

Un obiect neidentificat care zbura la mare altitudine a fost doborât deasupra Alaskăi, potrivit unui anunț făcut de Casa Albă, la câteva zile după ce un balon chinezesc a fost doborât.

UPDATE: Într-o conferință de presă amânată cu peste o oră, probabil tocmai din cauza incidentului din zona peninsulei Alaska, gen. Pat Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a declarat că vor fi depuse eforturi comune din partea structurilor Armatei SUA pentru a recupera resturile.

Oficialul american a evitat să precizeze despre ce obiect e vorba.

”Încă evaluăm despre ce tip de obiect este vorba. Nu știu ce formă avea obiectul”, susține oficialul.

Nu se cunoaște locul de unde a decolat obiectul neidentificat. A fost detectat acum o zi.

Pentru doborârea obiectului fost utilizată o aeronavă F-22 Raptor. ”Zbura la o altitudine utilizată de aviația civilă și era un pericol pentru traficul civil”, a declarat oficialul.

Presa speculează că ar fi vorba de un alt doilea balon. Momentan nu se confirmă oficial

Știrea inițială:

Incidentul are loc la o săptămână după ce un balon spion chinez a fost doborât deasupra Carolinei de Sud.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, John Kirby, a declarat într-un briefing de vineri că „un obiect care zbura la mare altitudine” a fost identificat de Pentagon deasupra spațiului aerian din Alaska în ultimele 24 de ore, raportează TheHill.

„Obiectul zbura la o altitudine de 40.000 de feet (aprox 12 km.) și reprezenta o amenințare pentru siguranța zborului civil.

Ca măsură de precauție, la recomandarea Pentagonului, președintele Biden a ordonat armatei să doboare obiectul”, a spus el.

Kirby a spus că obiectul a fost doborât de avioane de luptă alocate NORAD (North American Aerospace Defense Command), în jurul orei 20, ora României.

Pentagonul avea programată o conferință de presă pentru ora 21, ora României, dar evenimentul a fost amânat în mai multe rânduri.

Kirby a spus că obiectul era mult mai mic decât balonul spion chinez care a fost doborât lângă Carolina de Sud sâmbăta trecută și are aproximativ „dimensiunea unei mașini mici”. Oficialul a spus că „se va face un efort de recuperare” pentru obiect, despre care a spus că a aterizat pe apa înghețată în largul coastei Alaskăi.

„Nu știm cine îl deține, dacă este o entitate statală sau privată”, a adăugat Kirby

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel