Țările europene retrag temporar militarii din Irak și Afganistan

Eduard Pascu |
Data publicării:

Țările europene au anunțat retragerea temporară a trupelor lor din coaliția împotriva statului islamic (IS) și din Misiunea de instruire a NATO (INM) în Irak, transmite Janes.

Retragerile vin după un anunț al Combined Joint Task Force Operation Inherent Resolve (CJTF-OIR) din 20 martie potrivit căruia a încetat formarea forțelor de securitate irakiene pentru a reduce răspândirea Covid-19 în urma unei decizii a armatei irakiene de a suspenda propriul antrenament.

Ministerul Forțelor Armate franceze a anunțat într-un comunicat de presă din 25 martie că va retrage aproximativ 100 de trupe implicate în Operațiunea „Chammal” din Irak și elemente de sprijin național de la sediul OIR din Bagdad. Cu toate acestea, ministerul a declarat că va continua lupta împotriva statului islamic cu personal în structurile OIR din Kuweit și Qatar, desfășurarea transportului maritim și sprijin aerian din Iordania și Qatar.

Spania retrage temporar 150-200 de trupe, inclusiv Guardia Civil, din Irak, a anunțat presa locală. Retragerea include personal portughez. Ministerul Apărării din Portugalia a anunțat că 31 de militari se vor întoarce în Portugalia de la Besmayah, la 50 km de Bagdad, plus doi soldați de la ambasadă, din cauza Covid-19.

Ministrul olandez al Apărării, Ank Bijleveld-Schouten, și ministrul de externe, Stef Blok, au informat parlamentul pe 24 martie că 35 dintre cei 40 de soldați olandezi din Erbil și Bagdad vor fi retrași temporar, deoarece activitățile de instruire s-au oprit. Aceștia se numără printre cei 110 militari care au plecat din Afganistan și Irak cu o aeronavă KDC-10 către baza aeriană Eindhoven, a informat MD.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel