Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au bombardat mai multe ținte în Yemen

Eduard Pascu / 16 feb 2020 / 22:22
Yemen - imagine simbol
Yemen - imagine simbol

O serie de raiduri ale coaliţiei militare împotriva rebelilor din Yemen, conduse de Arabia Saudită şi de Emiratele Arabe Unite (EAU), au ucis cel puţin 31 de civili sâmbătă în Yemen, a doua zi după prăbuşirea unui avion de luptă saudit, informează France 24.

Cel puţin 31 de civili au fost ucişi şi alţi 12 răniţi în urma acestor raiduri. Rebelii yemeniţi houthi au afirmat că au doborât avionul saudit de tip Tornado "cu ajutorul unei rachete perfecţionate sol-aer". Coaliţia nu a precizat cauzele prăbuşirii şi nici soarta echipajului, transmite Agerpres.

O astfel de prăbuşire este rară de la începutul conflictului în Yemen în 2014, unde coaliţia ai cărei susţinători principali sunt Arabia Saudită şi EAU intervine din 2015 pentru a susţine puterea în faţa rebelilor care controlează regiuni din nordul şi vestul ţării, precum şi capitala Sanaa.

Vineri seara, un aparat Tornado, aparţinând forţelor saudite, s-a prăbuşit în provincia yemenită Jawf (nord) în cursul unei misiuni de susţinere aeriană a forţelor guvernamentale, a spus purtătorul de cuvânt al coaliţiei, sauditul Turki al-Maliki, citat de agenţia SPA, fără alte precizări.

După prăbuşire, canalul de televiziune Al-Massirah, organul rebelilor, a transmis despre mai multe lovituri ale coaliţiei militare la Al-Nayjah, o regiune controlată de rebeli la Jawf, unde locuitorii erau "adunaţi în jurul avionului doborât". Rebelii au informat despre numeroşi morţi, între care femei şi copii.

Într-un comunicat, coaliţia condusă de Riad a admis "posibilitatea unor daune colaterale" în cursul unei operaţiuni de "căutare şi salvare" la locul prăbuşirii. Aviaţia este un atu crucial al coaliţiei în acest conflict. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy