Aproape jumătate de milion de militari, pierderi în războiul din Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Militari ucraineni / The Armed Forces of Ukraine, facebook
Foto: Militari ucraineni / The Armed Forces of Ukraine, facebook

Numărul soldaților ucraineni și ruși uciși sau răniți de la începutul războiului din Ucraina în februarie 2022 se apropie de 500.000, a raportat vineri New York Times, citând oficiali americani.

Oficialii au avertizat că este dificil de estimat numărul victimelor, deoarece ei cred că Moscova subestimează numărul de persoane ucise și rănite în război, iar Kievul nu își publică cifrele oficiale, a spus acesta.

Estimările SUA se bazează pe imagini din satelit, conversații telefonice interceptate, mesaje în rețelele sociale și mass-media și date oficiale de la Kiev și Moscova. Oficialii ucraineni și ruși nu au comentat aceste cifre.

Potrivit New York Times, aproape 70.000 de soldați ucraineni au murit și între 100.000 și 120.000 de militari au fost răniți.

De partea cealaltă, pierderile militare ruse se apropie de 300.000, inclusiv 120.000 de morți și 170.000-180.000 de răniți, relatează NYT

Pierderile Federației Ruse au crescut brusc în iarna și primăvara acestui an în timpul bătăliei pentru orașul Bahmut din regiunea Donețk: sute de militari ruși au fost uciși sau răniți în fiecare zi. Ucraina a suferit însă și ea  pierderi grele în timpul apărării orașului.

Totodată, numărul morților a crescut după ce Kievul a lansat o contraofensivă la începutul acestui an. Ucraina a suferit pierderi semnificative de „mii de militari” în primele săptămâni ale contraofensivei, când a încercat să spargă liniile de apărare ruse din sud. Au existat și probleme cu evacuarea răniților și acordarea de asistență medicală pe câmpul de luptă.

După schimbarea tacticii și trecerea la bombardarea pozițiilor rusești, pierderile ucrainene au scăzut semnificativ, dar acum Washingtonul se teme că rezervele de muniție ucrainene se vor epuiza destul de repede.

În plus, în ciuda pierderilor semnificative ale Rusiei, Federația Rusă are un total de 1,33 milioane de militari, în timp ce Ucraina are de aproape trei ori mai puțini - aproximativ 500.000, potrivit NYT.

 

Contraofensiva din sudul Ucrainei

Militari ucraineni, Foto: Forțele armate ucrainene

Armata ucraineană a anunțat joi că a obținut câștiguri teritoriale într-o contraofensivă împotriva forțelor ruse de pe frontul de sud-est.

Kievul a anunțat că forțele ucrainene au eliberat satul Urojaine, primul astfel de avans după 27 iulie, dar amintește că pătrunderea prin liniile de apărare rusești puternic minate este foarte dificilă fără sprijin aerian.

Informațiile britanice, în raportul lor zilnic, estimează că ofensiva Ucrainei din ultima săptămână a continuat să avanseze de-a lungul râului Mokri Yala. Totuși, o mare parte din linia frontului din Ucraina a rămas neschimbată.

Oficialii americani au declarat pentru CBS News că armata ucraineană pare să fi făcut progrese.Trupele ucrainene au spart un câmp minat rusesc la nord de orașul Tokmak, deținut de ruși, un important oraș barieră care se află între forțele ucrainene și orașul Melitopol din regiunea Zaporijia. CBS afirmă că recucerirea unor orașe precum Tokmak și avansarea în continuare la Melitopol va fi o sarcină dificilă pentru contraofensiva ucraineană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel