Apărarea antiaeriană siriană a interceptat mai multe rachete trase de pe Înălţimile Gola

S.I. Catalin |
Data publicării:

Apărarea antiaeriană siriană a interceptat deasupra Damascului, în cursul nopţii de joi spre vineri, mai multe rachete trase din partea ocupată de Israel a Înălţimilor Golan, a anunţat agenţia oficială de presă Sana, potrivit AFP.

,,Apărarea noastră antiaeriană a interceptat ţinte ostile pe cerul Damascului'', a transmis Sana, conform căreia 'rachetele au fost trase de pe Înălţimile ocupate ale Golanului'.

Potrivit sursei, mai multe rachete au fost interceptate înainte de a-şi putea atinge ţintele.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 23:45 (21:45 GMT), a indicat o sursă din cadrul armatei, citată de Sana. În acel moment, un corespondent AFP la Damasc a auzit explozii puternice.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, cu sediul la Londra) a atribuit acest atac Israelului, care însă nu l-a revendicat.

OSDO afirmă că erau vizate miliţiile sprijinite de Iran, din apropierea capitalei siriene, şi că unele rachete şi-au atins ţintele, printre care un depozit de arme situat nu departe de aeroport.

Israelul a bombardat deja în mai multe rânduri astfel de miliţii în Siria, cu obiectivul declarat de a pune capăt prezenţei iraniene în această ţară.

La 6 februarie, 23 de soldaţi sirieni şi luptători străini au fost ucişi de lovituri israeliene în Siria. Potrivit OSDO, printre aceştia s-au aflat trei iranieni şi şapte luptători străini din grupări armate susţinute de Iran.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel