Apărarea antiaeriană siriană a interceptat mai multe rachete trase de pe Înălţimile Gola

S.I. Catalin / 14 feb 2020 / 13:49

Apărarea antiaeriană siriană a interceptat deasupra Damascului, în cursul nopţii de joi spre vineri, mai multe rachete trase din partea ocupată de Israel a Înălţimilor Golan, a anunţat agenţia oficială de presă Sana, potrivit AFP.

,,Apărarea noastră antiaeriană a interceptat ţinte ostile pe cerul Damascului'', a transmis Sana, conform căreia 'rachetele au fost trase de pe Înălţimile ocupate ale Golanului'.

Potrivit sursei, mai multe rachete au fost interceptate înainte de a-şi putea atinge ţintele.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 23:45 (21:45 GMT), a indicat o sursă din cadrul armatei, citată de Sana. În acel moment, un corespondent AFP la Damasc a auzit explozii puternice.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, cu sediul la Londra) a atribuit acest atac Israelului, care însă nu l-a revendicat.

OSDO afirmă că erau vizate miliţiile sprijinite de Iran, din apropierea capitalei siriene, şi că unele rachete şi-au atins ţintele, printre care un depozit de arme situat nu departe de aeroport.

Israelul a bombardat deja în mai multe rânduri astfel de miliţii în Siria, cu obiectivul declarat de a pune capăt prezenţei iraniene în această ţară.

La 6 februarie, 23 de soldaţi sirieni şi luptători străini au fost ucişi de lovituri israeliene în Siria. Potrivit OSDO, printre aceştia s-au aflat trei iranieni şi şapte luptători străini din grupări armate susţinute de Iran.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy