Apărarea aeriană rusă și-a doborât propriii soldați. A uitat că era un antrenament

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tunul antiaerian ZU-23-2 / wikipedia
Tunul antiaerian ZU-23-2 / wikipedia

Un militar rus a tras din greșeală asupra propriilor parașutiști în apropierea graniței cu Ucraina duminică, ucigând doi parașutiști ruși, în timp ce aceștia efectuau un exercițiu la terenul de antrenament militar Kuzminskiy din regiunea Rostov a Rusiei.

Militarul rus care a deschis focul se întorsese de curând de pe frontul din Ucraina și nu și-ar fi dat seama că este vorba de un exercițiu.

„În timpul unui exercițiu nocturn al parașutiștilor la terenul de antrenament militar Kusminskiy din regiunea Rostov, a avut loc o tragedie teribilă. Surse au spus că doi parașutiști au fost uciși în timpul exercițiului aeropurtat, fiind vorba de un accident complet stupid”, se arată în postarea contului rus Telegram Kremlin Secrets, citată de publicația americană Newsweek.

Potrivit postului rusesc, operatorul tunului antiaerian ZU-23-2 era de serviciu de „cel puțin 14 ore”. În plus, acesta s-ar fi întors recent din Ucraina, unde a participat la agresiunea rusă.

„Aceasta este o încălcare a tuturor normelor posibile. Situația este complicată de faptul că ”tunarul” s-a întors recent din Ucraina, unde a fost premiat pentru munca sa eficientă”, se arată în postare, potrivit căreia operatorul rus a confundat exercițiul cu un desant aerian adevărat.

„Din fericire, majoritatea împuşcăturilor au ratat, dar doi militari au suferit răni incompatibile cu viaţa”, conchide postul rusesc.

 

Nu este primul incident din ianuarie

 

Pe 2 ianuarie, Ministerul rus al Apărării a recunoscut că unul dintre avioanele sale ar fi aruncat explozibili în satul Petropavlovka, distrugând cel puțin șase clădiri private, a raportat Newsweek într-un alt raport. Videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare arată un crater uriaș în pământ cauzat de explozie și resturi împrăștiate.

„În jurul orei nouă dimineața pe 2 ianuarie, când o aeronavă a Forțelor Aeriene a survolat satul Petropavlovka din regiunea Voronej, a avut loc o eliberare de urgență a muniției aeriene”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

„Este în desfășurare o anchetă pentru a stabili circumstanțele incidentului. O comisie lucrează la fața locului pentru a evalua natura pagubelor și pentru a ajuta la refacerea clădirilor”, a adăugat ministerul.

Deși rușii spun că a fost vorba de ”o eliberare de urgență a muniției aeriene”, o serie de experți iau în calcul și varianta ca munițiile lansate înspre Ucraina să fi avut o problemă cu sistemul de ghidare. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel