Apărare NATO. Trump, scrisoare către aliați înainte de summit. Norvegienii au publicat documentul

Darius Muresan |
Data publicării:
donald trump
donald trump

Preşedintele american Donald Trump a trimis o scrisoare mai multor aliați care fac parte din NATO înainte de summit.

Donald Trump făcea apel în privinţa angajamentelor lor de a-şi spori cheltuielile militare în ajunul unui summit al Alianţei Nord-Atlantice.

Documentul a fost trimis de Trump către Belgia, Germania, Italia, Spania, Portugalia, Luxemburg şi Olanda. Scrisori similare au fost trimise premierilor Norvegiei şi Canadei. Fiecare scrisoare este personalizată şi semnată de Donald Trump, a explicat pentru AFP o sursă diplomatică, în urmă cu câteva zile.

În scrisoare, Donald Trump îşi invită aliaţii europeni să-şi respecte angajamentele luate în 2014 la summitul NATO din Ţara Galilor şi să aloce 2% din Produsul Intern Brut cheltuielilor militare până în 2024.

Presa din Norvegia a publicat documentul. În scrisoare, Donald Trump laudă Norvegia pe care o numește ”ochii și urechile” alianței pe flancul nordic, precizând importanța acesteia și vecinătatea ei cu Rusia.

 

(w670)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel