Anunțuri în cascadă de lângă Bahmut: Voluntarii belaruși raportează eliberarea localității Klișciivka. Informația, retrasă din motive operative

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Militar ucrainean / General Staff of the Armed Forces of Ukraine, facebook
Militar ucrainean / General Staff of the Armed Forces of Ukraine, facebook

Vineri după-amiază, armata ucraineană a reușit să elibereze satul Klișciivka, care se află la sud de Bahmut, în regiunea Donețk. Acest lucru a fost anunțat pe rețeaua de socializare X (Twitter) de regimentul belarus Kastus Kalinouski, care luptă în zona sub steagul ucrainean.

„Aceste imagini au fost realizate de medicii din regimentul nostru la intrarea în Klișciivka(lângă Bahmut). Acest sat a fost eliberat, printre altele, datorită eforturilor luptătorilor din batalioanele cu indicativul „Volat” și „Litvin” ale regimentului Kalinovsky, precum și datorită unei drone”, postase regimentul belarus, în comunicarea sa de pe Twitter, preluată de UPravda.

Publicația ucraineană notează, însă, că la scurt timp după ce au informat despre eliberarea localității Klișciivka, postarea a fost ștearsă.

3. -imagine fara descriere- (5_84518700.PNG)Zona frontului de est, cu cele două localități - Klișciivka și Andriivka - situate la sude de Bahmut / harta ISW.

Trebuie spus că autoritățile ucrainene nu au confirmat încă oficial eliberarea, deși vineri dimineață Statul Major ucrainean a declarat în briefing-ul său regulat că armata ucraineană face progrese în această direcție.

Dacă informația se confirmă, capturarea și a localității Klișciivka (după ce ieri a fost recuperat orașul Andriivka) înseamnă o străpungere foarte importantă pe direcția Bahmut și ”cheia succesului întregii ofensive ulterioare ”, așa cum recunosc și oficialii ucraineni.

 

Situație similară la Andriivka

Obuzier al Armatei ucrainene / General Staff of the Armed Forces of Ukraine, facebook

Astfel, în cursul zilei de joi, viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a declarat că Armata Ucrainei a eliberat localitatea Andriivka, un punct cheie pe direcția respectivă a contraofensivei ucrainene. Cu toate acestea, Armata ucraineană însă nu a confirmat imediat informația.

Ca răspuns, Maliar și-a moderat ulterior declarația și a declarat că situația este complicată, cu faptul că comunicarea cu mai multe surse ar fi trebuit întreruptă în timpul comunicării inițiale.

Într-un final, în cursul dimineții zilei de vineri, Armata a anunțat preluarea localității. „Forțele de apărare au avut succes parțial în zona Klișciivka în timpul operațiunilor ofensive. În timpul atacului, ei au eliberat Andriivka în regiunea Donețk”.

Andriivka este un sat mic la aproximativ 15 kilometri de Bahmut, care se află pe linia de cale ferată între Klișciivka și Kurdiumivka. După bătăliile care au avut loc acolo deja în primăvară, când Wagner a cucerit locul, acesta a fost complet distrus.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel