Antony Blinken va efectua un turneu diplomatic în Europa de Vest

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Secretarul de stat Antony Blinken, sursă foto: U.S. Department of State Facebook
Secretarul de stat Antony Blinken, sursă foto: U.S. Department of State Facebook

Secretarul de stat american Antony Blinken va merge în Germania săptămâna viitoare pentru discuţii cu cancelarul Angela Merkel şi pentru a participa la o conferinţă privind Libia găzduită de ministrul de Externe german Heiko Maas, înainte de a ajunge în Franţa şi Italia, relatează Agerpres, care citează DPA.

Şeful diplomaţiei americane va discuta cu Angela Merkel miercuri, la Berlin, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert.

"În aceeaşi zi, el va participa la cea de-a doua conferinţă despre Libia la Ministerul de Externe, la invitaţia ministrului de externe Heiko Maas", a adăugat Seibert.

De asemenea, Maas şi Blinken vor avea discuţii privind chestiuni legate de politica externă, a spus o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe german.

Cei doi miniştri urmează să semneze joi un acord privind intensificarea cooperării între SUA şi Germania, la Memorialul Evreilor Ucişi din Europa, lângă Poarta Brandenburg.

 

Blinken se va deplasa ulterior în Franța și Italia



Blinken va merge apoi în Franţa, unde urmează să se întâlnească cu preşedintele Emmanuel Macron şi cu ministrul de Externe Jean-Yves Le Drian pe 25 iunie la Paris, a anunţat Departamentul de Stat american.

De acolo, Blinken va pleca în Italia unde va conduce, alături de ministrul de Externe italian Luigi Di Maio, o reuniune a coaliţiei internaţionale de combatere a organizaţiei Statul Islamic ce se va desfăşura la Roma.

Se aşteaptă ca discuţii despre Siria să aibă loc în marja reuniunii.

După discuţii bilaterale cu ministrul Di Maio şi cu preşedintele italian Sergio Mattarella, Blinken intenţionează să meargă la Vatican pentru a se întâlni cu reprezentanţi de rang înalt ai Bisericii Catolice.

La sfârşitul turneului în Europa, Blinken urmează să se alăture miniştrilor de externe G20 la reuniunea lor din Bari şi Matera, din sudul Italiei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel