Annegret Kramp-Karrenbauer, succesoarea Angelei Merkel, demisionează de la conducerea CDU

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Lidera Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, protejata cancelarului Angela Merkel, nu va candida pentru funcţia de şef al guvernului la viitoarele alegeri federale din 2021.

Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK, cum mai este cunoscută) a comunicat conducerii partidului la Berlin şi că va demisiona de la şefia acestuia, a declarat un purtător de cuvânt al CDU luni.

AKK, în vârstă de 57 de ani, era creditată drept succesoare a Angelei Merkel atunci când a fost aleasă la conducerea creştin-democraţilor în decembrie 2018, în cadrul planului actualului cancelar de a se retrage treptat de pe scena politică.

Annegret Kramp-Karrenbauer a avut însă dificultăţi în a-şi impune controlul asupra partidului şi a fost afectată de o serie de scandaluri, cel mai recent fiind cel din Turingia, când membri ai CDU au votat săptămâna trecută alături de Alternativa pentru Germania (AfD, de extremă dreapta) alegerea unui politician liberal ca prim-ministru al landului, amintește Agerpres.

Kramp-Karrenbauer a afirmat că are în plan un proces de selectare a candidatului CDU la funcţia de cancelar în această vară, înainte de a demisiona de la conducerea partidului.

Potrivit surselor, Angela Merkel doreşte ca Annegret Kramp-Karrenbauer să rămână în funcţia de ministru al apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel