Anna Birchall, acord cu Singapore privind serviciile aeriene

Bogdan Cotiga |
Data publicării:
Anna Birchall
Anna Birchall

Viceprim-ministrul, Ana Birchall, a participat la Singapore, la cea mai importantă reuniune pe teme de securitate din Asia unde a semnat un acord cu guvernul din această țară.

Conferința Dialogului IISS Shangri-La a reunit lideri politici din toată lumea, diplomați, specialiști pe probleme de securitate și apărare, precum și numeroși reprezentanți ai unor think-tank-uri internaționale de renume. Din delegația oficială a României a făcut parte secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale din Ministerul Afacerilor Externe, Monica Gheorghiță. În cadrul conferinței, viceprim-ministrul Ana Birchall a transmis un mesaj din partea prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, în care a subliniat că “România și Singapore vor avea o importantă oportunitate de a colabora pentru a apropia Europa și Asia mai mult, atât în timpul Președinției României a Consiliului UE, cât și pe durata coordonării de către Singapore a relațiilor ASEAN – UE pentru perioada 2018-2021”.

Viceprim - ministrul român, discuții cu secretarul american al apărării

Viceprim-ministrul Ana Birchall a discutat cu secretarul american al apărării, James Mattis, prilej cu care a reiterat faptul că parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii reprezintă pilonul fundamental al politicii noastre externe, mulţumindu-i pentru susţinerea SUA, în contextul candidaturii României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. De asemenea Anna Birchall a discutat cu ministrul japonez al apărării, Itsunori Onodera, căruia i-a transmis aprecierea prim-ministrului pentru susţinerea candidaturii României la OCDE, precum şi cu secretarul apărării britanic, Gavin Williamson, evidenţiind buna cooperare în cadrul parteneriatului strategic bilateral.

Au semnat un acord privind serviciile aeriene

Totodată, în prezența celor doi viceprim-miniștri, a avut loc semnarea Acordului interguvernamental privind serviciile aeriene între Guvernul României și Guvernul Singapore. Din partea română, documentul a fost semnat de secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale în Ministerul Afacerilor Externe, Monica Gheorghiță, iar din partea singaporeză, de către Secretarul Permanent în Ministerul Transporturilor, Loh Ngai Seng.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel