Angela Merkel: Timpul în care se putea conta pe SUA s-a încheiat

Vladimir Neagu |
Data actualizării: | Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump

Angela Merkel, cancelar german, face o declarație tranșantă în ceea ce privește poziția față de SUA. 

”Europa trebuie să-şi ia destinul în propriile mâini. Aceasta este provocarea noastră pentru viitor” a afirmat tranșant Angela Merkel.

Cancelarul german susține că Europa nu mai poate conta pe SUA pentru a o proteja în orice circumstanțe: ”Timpul în care se putea conta pur şi simplu pe SUA pentru a ne proteja s-a încheiat”.

Poziția tranșantă, după ce Trump a retras SUA din acordul nuclear cu Iran

Declarația sa vine după ce Donald Trump, președintele SUA, a anunțat că  retrage SUA din acordul nuclear cu Iran, semnat în 2015. În aceste condiții, Angela Merkel a afirmat că situaţia din Orientul Mijlociu "este o problemă de război sau pace".

Afirmațiile Angelei Merkel au fost făcute cadrul unei ceremonii la Aachen (Renania de Nord-Westfalia, la graniţa cu Belgia şi Olanda), cu ocazia acordării unui premiu preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Cancelarul german și-a exprimat intenția consolidării capacităților militare ale UE și când a fost în vizită oficială la Washington. Scopul acesteia este să reducă dependența de SUA în materie de securitate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel