Angela Merkel spune că 70% din populație va fi infectată cu noul coronavirus

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Merkel
Merkel

Până la 70% din populaţie cel mai probabil va fi infestată cu coronavirusul care se extinde în prezent în lume, a declarat Angela Merkel. Cancelarul german a adăugat că, din moment ce nu există un antidot în prezent, eforturile trebuie să se concentreze pe încetinirea răspândirii, relatează Reuters şi DPA, citate de Agepres.

"Când virusul circulă, populaţia nu are imunitate şi nu există terapie, atunci 60-70% din populaţie va fi infectată", a afirmat Merkel într-o conferinţă de presă la Berlin, invocând predicţii ale oamenilor de ştiinţă.

"Procesul trebuie să se concentreze pe a nu suprasolicita sistemul de sănătate prin încetinirea răspândirii virusului", a mai spus Merkel.

"E vorba de a câştiga timp", a adăugat ea.

Merkel a făcut totodată apel la solidaritate şi la raţiune.

"Solidaritatea, judecata şi inimile ne sunt puse la încercare. Sper că vom trece acest test", a declarat ea.

 

UE, ”abordări coordonate” pentru a contracara pandemia de COVID-19

 

Cancelarul le-a mulţumit angajaţilor din domeniul sănătăţii şi autorităţilor locale pentru eforturile lor în ţinerea sub control a coronavirusului, exprimând în acelaşi timp compasiunea Germaniei faţă de poporul italian, care este izolat în prezent.

La nivelul UE, Merkel a subliniat importanţa unei "abordări coordonate" pentru a contracara pandemia, inclusiv prin măsuri care să aplaneze impactul economic.

Între timp, un al treilea deces cauzat de coronavirus a fost înregistrat în Germania, a anunţat un purtător de cuvânt al districtului vestic al oraşului Heinsberg, potrivit DPA.

Toate cele decese au avut loc în acest district, unde autorităţile sanitare depun eforturi pentru a bloca răspândirea bolii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel