Angela Merkel face un pas în spate: ,,este ultimul madat de cancelar’’

S.I. Catalin |
Data publicării:

Cancelarul german Angela Merkel a confirmat luni că în decembrie nu va mai candida la conducerea Uniunii Creştin-Democrate (CDU) şi că actualul mandat al ei la şefia guvernului de la Berlin este ultimul, transmite agenţia Reuters.

,,În primul rând, la următorul congres al partidului, în decembrie, la Hamburg, nu voi mai candida pentru conducerea CDU'', a spus Merkel în faţa reporterilor, după rezultatul sub aşteptări al formaţiunii sale la alegerile regionale desfăşurate duminică în landul Hessa, scrutin la care CDU s-a clasat pe primul loc, obţinând conform sondajelor între 27% şi 29% din voturi, dar mai puţin cu peste 10% faţă de scrutinul precedent din 2013.

,,În al doilea rând, acest al patrulea mandat de cancelar este ultimul pentru mine. La alegerile federale din 2021, nu voi mai candida din noul pentru postul de cancelar, nici pentru Budestag şi (...) nici nu voi căuta vreo altă funcţie politică'', a clarificat şefa executivului german.

Angela Merkel i-a anunţat luni pe colegii săi din conducerea Uniunii Creştin-Democrate (CDU) că doreşte să îşi ducă la capăt, până în 2021, mandatul de cancelar al Germaniei, informează dpa şi Reuters.

Merkel, 64 de ani, a precizat că nu va mai candida pentru un loc în Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal german) după încheierea actualului său mandat şi nici nu este interesată de ocuparea unei funcţii la nivelul Uniunii Europene la Bruxelles.

Surse din CDU au informat luni dimineaţă că Angela Merkel va renunţa în luna decembrie la preşedinţia Uniunii Creştin-Democrate (CDU)

,,Ea nu va mai reprezenta preşedinţia partidului'', a indicat un responsabil al CDU, sub acoperirea anonimatului, confirmând astfel o informaţie apărută în ediţiile online ale publicaţiilor Der Spiegel şi Handelsblatt.

Angela Merkel conduce CDU începând din anul 2000, iar renunţarea sa la acest rol ar urma să declanşeze o cursă internă în partid pentru desemnarea persoanei care îi va succeda în funcţia de cancelar al Germaniei. Favorită pentru preşedinţia CDU pare a fi Annegret Kramp-Karrenbauer, care în prezent deţine funcţia de secretar general al partidului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel