Angela Merkel a refuzat să permită efectuară unor manevre militare în strâmtoarea Kerci

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Cancelarul german Angela Merkel a respins luna trecută o propunere americană de a efectua manevre navale în apropierea Crimeei, menite să-l provoace pe președintele Vladimir Putin, potrivit Bloomberg, care citează trei surse familiarizate cu detaliile negocierilor dintre Merkel și vicepreședintele american Mike Pence.

La întâlnirea de pe 16 februarie, la Conferința de Securitate de la München, vicepreședintele SUA, Mike Pence, i-a cerut lui Merkel să trimită nave germane în strâmtoarea Kerci, pentru a-i demonstra lui Putin că statele occidentale nu vor refuza la accesul în aceste ape, potrivit Pagina de Rusia.

Liderul Germaniei a refuzat această cerere, referindu-se la avertismentele președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko.

Merkel a menționat că, în înțelegere cu francezii intenționa să trimită un convoi pentru manevre navale, însă Poroșenko a spus că acest lucru nu este suficient pentru a rezolva problema. El dorește ca strâmtoarea să fie deschisă constant.

Și Franța a refuzat să participe la manevrele propuse de americani, evaluând această idee că o provocare inutilă, a spus un alt oficial.

Strâmtoarea Kerici, un punct de presiune

Rusia a anexat ilegal Crimeea în 2014 și a exploatat controlul asupra strâmtorii Kerici pentru a limita accesul navelor ucrainene, fie ele comerciale sau militare, la porturile din Nordul Marii Azov.

În noiembrie, paza de coastă rusă, subordonată Serviciului Federal de Securitate (FSB) a capturat trei nave ucrainene care se îndreptau, fără să încalce vreun drept internaţional, spre intrarea din strâmtoare. De la momentul producerii incidentului, Moscova a refuzat să răspundă nenumăratelor cereri, venite din partea statelor occidentale, referitoare la eliberarea celor 24 de marinari ucraineni capturați în timpul incidentului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel